ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ&ΠΟΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

epimelitirio_kykladon_logo_new1Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στηρίζει τη συμμετοχή Κυκλαδιτών παραγωγών στην
έκθεση τροφίμων & ποτών Food Expo Greece

Με στόχο τη δυναμική προώθηση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων και της τοπικής γαστρονομίας, το Επιμελητήριο Κυκλάδων στηρίζει για άλλη μια φορά εμπράκτως τη συμμετοχή όσων παραγωγών-μελών του επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Food Expo Greece (1η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών λιανεμπορίου/χονδρεμπορίου και εξαγωγών) που θα πραγματοποιηθεί στις 15-17 Μαρτίου 2014 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Η Food Expo Greece θα φιλοξενήσει πάνω από 250 αγοραστές, από χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, που εκπροσωπούν αλυσίδες σούπερ μάρκετ, delicatessen, παντοπωλεία, αρτοζαχαροπλαστεία, κάβες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, καλύπτοντας όλα τα πεδία ενδιαφέροντος των εμπορικών και παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου Τροφίμων και Ποτών.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων προσφέρει στα μέλη του επιδότηση στην ενοικίαση ατομικού περιπτέρου σε προνομιακό χώρο ενιαίας Κυκλαδικής παρουσίας. Για τα μέλη που ενδιαφέρονται για κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις με αγοραστές έχει επίσης εξασφαλίσει τη δυνατότητα οργανωμένων επαγγελματικών συναντήσεων με αγοραστές του Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων & Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε.) που προμηθεύουν πάνω από 5,500 εστιατόρια στην Ευρώπη.

Τέλος στην έκθεση θα πραγματοποιηθεί ειδική ενημερωτική συνάντηση όπου ο Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. θα παρουσιάσει το δίκτυο του, τις νέες τάσεις στις αγορές καθώς και τις βασικές αρχές τυποποίησης προϊόντων και πιστοποίησης για εξαγωγές.

Λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας επιδοτούμενων περιπτέρων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Όσοι παραγωγοί-μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή καλούνται να επικοινωνήσουν το αργότερο έως τις 14 Φεβρουαρίου στο τηλέφωνο 22810 82346 (εσωτερικό 105) ή στο email estamiri@cycladescc.gr.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Έργου «Ανάδειξη της γαστρονομίας και της κουζίνας του Αιγαίου (Aegean Cuisine) στις Κυκλάδες» της Πράξης «Προβολή του Τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» και στοχεύει στη συμμετοχή όλων των παραγωγών – μελών του ανεξαρτήτως μεγέθους δραστηριότητας.