Στη Θηρασιά για τους τοπικούς εορτασμούς ο Φίλιππος Φόρτωμας

 

 

 

 

 

“Επίσκεψη στη Θηρασιά πραγματοποίησε σήμερα  ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου συμμετείχε στους θρησκευτικούς εορτασμούς, παρακολουθώντας τη Θεία Λειτουργεία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγιάς Γιάτρισσας στην περιοχή Ποταμός, με αφορμή την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου, η οποία με το παλιό ημερολόγιο εορτάζεται στις 21 κάθε Σεπτέμβρη.

 

 

  Τη γιορτή αυτή ξεκίνησε το 1950 μια οικογένεια  παλιοημερολογιτών που έχτισε τον Ναό και διατηρείται έως σήμερα, καθώς αποτελούσε και αποτελεί πόλο έλξης πιστών και από τη γειτονική Σαντορίνη.

 

 

Παρόντες στους σημερινούς εορτασμούς ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Πέτρος Καραμολέγκος και ο Έπαρχος Θήρας και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής Μέριμνας και Κοινωνικών Παντοπωλείων Κυκλάδων κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, με τους οποίους στο τέλος της τελετής, ο κ. Φόρτωμας είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για τα θέματα που αφορούν το νησί και την καθημερινότητα των κατοίκων.

 

 

«Κάθε πιστός που φτάνει στην Παναγιά τη Γιάτρισσα εδώ στη Θηρασιά, βιώνει μια μοναδική κατάνυξη και είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος που και φέτος βρίσκομαι αυτή την σημαντική ημέρα εδώ. Η Θηρασιά, αυτό το μικρό νησί των Κυκλάδων, είναι πολύ μεγάλο στην καρδιά μας και κάθε επίσκεψή μου στον τόπο αυτό είναι μια αφορμή για να συναντώ καλούς φίλους», δήλωσε στο τέλος της επίσκεψής του ο Βουλευτής Κυκλάδων”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *