Site icon Santonews

Στη Σίφνο για το “Φεστιβάλ Ν. Τσελεμεντέ” η Εστία Πύργου

 

“Βρισκόμαστε στο όμορφο και φιλόξενο νησί της Σίφνου όπου και φέτος ο σύλλογος μας μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου Σίφνου  θα εκπροσωπήσει το νησί μας στο 16ο φεστιβάλ μαγειρικής «Νικόλαος Τσελεμεντές».
Συμμετέχουμε στη διοργάνωση για δέκατη φορά και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο.

Φέτος στην αποστολή μας συμμετέχουν και συντοπίτες μας από Μεσαριά και Καμάρι που με χαρά δέχτηκαν να βοηθήσουν την αποστολή μας.
Συμμετέχουν όπως πάντα τα χορευτικά μας με την δασκάλα τους κυρία Αρτεμία Δεναξά.
Όπως κάθε χρόνο η Ένωση συνεταιρισμών θηραικών προϊόντων μας προμήθευσε με κρασί και κεράσματα (μελιτίνια, προδόρπιο πελτέ Σαντορίνης) και δώρα για τους παρουσιαστές και διοργανωτές.

Κρασιά προσφέρει και το οινοποιείο Χατζηδάκη στο περίπτερο και στους δημοσιογράφους.
Ο Δήμος στέλνει αναμνηστικά (μικρό αντίγραφο από τις τοιχογραφίες της ανασκαφής του Ακρωτηρίου) να δώσουμε στους διοργανωτές και στα περίπτερα που συμμετέχουν φέτος στο φεστιβάλ.

Επίσης καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων της αποστολής και γι’αυτό ευχαριστούμε το τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου και  ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο κ. Λευτέρη Τζούρο και τον δήμαρχο κ. Νικόλαο Ζώρζο και το ιδιαίτερο γραφείο του.
Την φετινή παραδοσιακή συνταγή θα παρουσιάσει η αντιπρόεδρος του συλλόγου κυρία Ρένα Φουστέρη και θα μαγειρέψει για να δοκιμάσει και το κοινό του φεστιβάλ.

Θα προσφέρουμε επίσης ντοματοκεφτέδες από το εστιατόριο Μύθος στον Πύργο, λουκάνικο Σαντορίνης και χλωρό Σαντορινιό προσφορά του κ Χρύσανθου Καραβία.
Την αποστολή μας θα συνοδεύσει η κυρία Μαρία Πρασίνου από το Volcano TV με τον κ.Βαγγέλη Λοξόπουλο στην κάμερα.
Όπως κάθε χρόνο ο βουλευτής μας κ. Μάρκος Καφούρος, Πρόεδρος της Ένωσης θηραϊκών προϊόντων και ο Διευθυντής της Ένωσης κ. Ματθαίος Δημόπουλος θα επισκεφθούν το φεστιβάλ.
Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν στην προετοιμασία για την συμμετοχή μας στην διοργάνωση. Έχουμε καλή διάθεση και όρεξη και σας περιμένουμε!”.

Exit mobile version