ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ RESTART

Εκπρόσωποι του δήμου και της περιφέρειας, με πληθώρα υπουργών

 

 

 

 

 

Την πρόθεση και τις προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σαντορίνη. Στο Αεροδρόμιο, έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο του Νησιού, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Έπαρχο, και άλλους τοπικούς παράγοντες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας, σε μια όμορφη πρωτοβουλία, προσέφερε λουλούδια και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα στον Πρωθυπουργό.

 

 

Στις 11:30, ο κ. Μητσοτάκης, επισκέφθηκε και περιηγήθηκε το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, όπου δήλωσε: ««Ξέρω ότι έχουν λυθεί και κάποιες εκκρεμότητες μισθολογικές οι οποίες είχαν έρθει από το παρελθόν, μετά από τις σχετικές εισηγήσεις των αρμοδίων, και πρέπει να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτό το ιδιαίτερο καθεστώς το οποίο έχει το νοσοκομείο της Σαντορίνης λειτουργεί καλά, λειτουργεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, των επισκεπτών των πολλών που έρχονται σε αυτό το μοναδικό προορισμό και βεβαίως προς όφελος όλου του προσωπικού του νοσοκομείου. Είναι ένα νοσοκομείο στολίδι -όχι μόνο για τις υποδομές του τις οποίες χαίρομαι να βλέπω και ο ίδιος. Είχα δει μόνο τις σχετικές φωτογραφίες- αλλά είναι στολίδι γιατί εσείς το κάνετε στολίδι. Ένα νοσοκομείο ντουβάρια, χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, δεν λέει πολλά πράγματα και νομίζω ότι τώρα πια έχουμε φτάσει στο σημείο να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ένα πλήρως στελεχωμένο νοσοκομείο και όπου υπάρχουν ακόμα αδυναμίες, ατέλειες, ελλείψεις, εδώ πέρα είμαστε να επιλύσουμε και αυτά τα προβλήματα».

 

 

Μετά την ολοκλήρωση, της επίσκεψης, ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Σιγάλας, τον οδήγησε στο χώρο, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, εξηγώντας το λόγο, που έγινε αυτή η αφιέρωση.

 

Το βαρύ πρόγραμμα, με τα ασφυκτικά μέτρα ασφαλείας, περιλάμβανε, σύσκεψη με τους φορείς στο Νομίκειο, επίσκεψη στο Ακρωτήρι (τον υποδέχτηκε και τον ξενάγησε η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη), το γεύμα και το πρόγραμμα κλείνει, με την ακροτελεύτια συνέντευξη στους ανταποκριτές των Ξένων Μέσων Ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *