Site icon Santonews

ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΟΤΑΝ Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

H ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

 

 

  Η Santonews, πήρε μια επιστολή για το θέμα του Νοσοκομείου. Πριν ανοίξει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, χτύπησε και το τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη, ένας άνθρωπος που σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, νιώθεις πως τον ξέρεις χρόνια. Διάβασα, την επιστολή του και ζήτησα την άδειά του να τη δημοσιεύσω. Είναι δυστυχώς η πραγματικότητα. Περιγράφει με τα λόγια ενός “δικού μας ξένου” το στοίχημα μιας τοπικής κοινωνίας, που κινδυνεύει να χαθεί. Απλά διαβάστε την. Δεν έχω άλλο σχόλιο. Την προσυπογράφω, απόλυτα.

 

 

“Αγαπητέ φίλε. Μπορεί να μην γνωριζόμαστε όμως μας ενώνει μια κοινή επιθυμία για να γίνει πραγματικότητα το νέο σας νοσοκομείο. Είμαι συνταξιούχος γιατρός παλιός διευθυντής στο ΙΚΑ Ρόδου και θέλω να πιστεύω ότι υπηρέτησα έντιμα το λειτούργημα, και δεν πρόδωσα τον όρκο στον Ιπποκράτη.

Έχω ένα γιο ειδικευόμενο στο Βενιζέλειο και μια κόρη ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ανελλιπώς έως σήμερα ως παρασκευάστρια Μικροβιολογικού. Μόλις είδε την προκήρυξη για το νοσοκομείο, άμεσα μου δήλωσε ( πάρα την αντίρρηση μου) ότι θέλει με όλες τις δυνάμεις να στηρίξει το νησί που από παιδί λατρεύει. Τελικά όσο και αν επέμεινα να μείνει στο σπίτι της και κοντά μας, υπέκυψα στην μεγάλη επιθυμία της , κάναμε πολλά έξοδα για ταξίδια μέχρι να επιτύχει τον διορισμό της και δυστυχώς ήρθε η μεγάλη απογοήτευση ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους διορισθέντες. Η μη ύπαρξη καταλυμάτων στο νησί. Στον ορίζοντα αρχίζει να διαφαίνεται ότι στο τέλος το όνειρο θα συνεχίσει να αποτελεί όνειρο. Διαβάζουμε όλοι στο διαδίκτυο τον αγώνα που κάνεις για το θέμα και είσαι άξιος επαίνων.

Μίλησα χθες με τον καλό Δήμαρχο σας και είδα πως και αυτός προσπαθεί πάρα πολύ. Εμείς φίλε Δημήτρη, ανοίξαμε τα σπίτια μας όταν χρειάστηκε στους πρόσφυγες και προσφέραμε ότι ήταν δυνατόν με αγάπη και στοργή, πως είναι δυνατόν να μην βρίσκουν στεγή ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ καμιά εκατοσταριά άνθρωποι που αφήνουν σπίτια δουλειές, και οικογένειες για να κάνουν πραγματικότητα το ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΟΝΕΙΡΟ;;;.

Είναι δύσκολο οι ιδιοκτήτες του νησιού να διαθέσει με πληρωμή ΑΠΟ ΕΝΑ δωμάτιο για να μείνουν αυτοί που θα έρθουν(αν τελικά έρθουν) ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ;.

Ελπίζω να γίνει αυτή η επιστολή η αρχή ώστε αυτό το τεράστιο πρόβλημα να βρει τη λύση και πιστεύω στην βοήθεια των αρχών ότι σύντομα το Νοσοκομείο σας να αποτελεί το νέο στολίδι του νησιού μια και όσοι διορίστηκαν να υπηρετήσουν από τον Διευθυντή μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο αποτελούν την καλύτερη επιλογή στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ.

Ιατρός ΩΡΛ. Πρώην α. διευθυντής Ν.Μ.Υ.ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ”.

Exit mobile version