Site icon Santonews

ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

 

 

 

  “Πρόσκληση Συνεργασίας

#σώσετηνπόλη

Ο ελληνικός κλάδος της IPPNW (Νόμπελ Ειρήνης 1985) και o διεθνής οργανισμός «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» (UN ECOSOC Consultative Status NGO & ICAN Partner) αναπτύσσουν στην Ελλάδα την εκστρατεία #σώσετηνπόλη και απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους Δήμους της χώρας, να υποστηρίξουν την Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων (ΣΑΠΟ), η οποία τέθηκε σε διεθνή ισχύ στις 22 Ιανουαρίου 2021 και για την οποία η Εταιρεία μας πάλευε από το 1983 που δημιουργήθηκε. Σαν γιατροί εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι η χρήση πυρηνικών όπλων είναι η τελική επιδημία για την ανθρωπότητα, για την οποία δεν υπάρχει εμβόλιο ή φάρμακο, αλλά μόνη θεραπεία είναι η πρόληψη. Γιαυτό δε μπορούμε να ησυχάσουμε μέχρι την πλήρη καταστροφή και του τελευταίου από αυτά .Πιστεύουμε ότι ένας κόσμος χωρίς την πυρηνική απειλή είναι εφικτός καθώς ήδη 86 χώρες έχουν υπογράψει και από αυτές, οι 54 έχουν επικυρώσει την Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων.

Οι Δήμοι μπορούν και πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στην παγκόσμια κοινή προσπάθεια προστασίας της ανθρώπινης ζωής αλλά και κάθε μορφής ζωής στον πλανήτη, που απειλείται από την πιθανότητα χρήσης των πυρηνικών όπλων από μία ή περισσότερες από τις 9 συνολικά χώρες που διαθέτουν πάνω από 13.000 πυρηνικές κεφαλές.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες μελέτες από την ICAN και το SIPRI, εν μέσω πανδημίας, οι 9 χώρες που κατέχουν πυρηνικά όπλα, ξόδεψαν 72,6 δις δολάρια το 2020, 1,4 δις δολάρια από το 2019, για να αυξήσουν ή να εξελίξουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο. Μια επίσης νέα μελέτη, δείχνει ότι σε περίπτωση μιας πυρηνικής σύρραξης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, περίπου 91,5 εκατομμύρια άνθρωποι θα είναι θύματα μέσα στις πρώτες ώρες, κυρίως στις ΗΠΑ, την Ρωσία και την Ευρώπη. Η Ελλάδα, αν και αυτή τη στιγμή δεν φιλοξενεί πυρηνικά όπλα, είναι ωστόσο στην λίστα των χωρών που έχει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για κάτι αντίστοιχο.

Πώς μπορείτε να υποστηρίξετε την προσπάθεια:

– Να υπογράψετε ως Δήμος την έκκληση της ICAN* (International Campaign to Abolish Nuclear weapons) ώστε να ασκηθεί πίεση στην Ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει και να επικυρώσει την Συνθήκη. Την έκκληση μπορείτε να την βρείτε στον εξής σύνδεσμο:

http://www.icanw.org/wp- content/uploads/2019/01/ICAN-Cities-Appeal.pdf .

Περισσότερες από 70 μεγάλες πόλεις έχουν ήδη υπογράψει, μεταξύ των οποίων το Παρίσι, η Ουάσιγκτον, το Βερολίνο, το Τορόντο, το Ναγκασάκι, η Γενεύη, το Σίδνεϋ κ.ά..

 

 

 

Exit mobile version