ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΠΠΟΕΙΔΗ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

 

??????????????????????????????? Διαδικτυακή καμπάνια συλλογής υπογραφών, έχουν ξεκινήσει φιλόζωοι της Σαντορίνης. Η προσπάθειά τους αφορά στην διατήρηση του καταφυγίου ιπποειδών και αδέσποτων που δημιούργησε ο πρώην εντεταλμένος του Δήμου Θήρας κ. Δημήτρης Σιγάλας και το φροντίζουν εθελοντές. Δυστυχώς, φαίνεται πως κάποιοι αντδρούν στη λετουργία του καταφυγίου, παρά το γεγονός ότι δημιουργήθηκε σε χώρο απομακρυσμένο από τον οικισμό και κάποτε έντονα υποβαθμισμένο, λόγω του Βιολογικού Καθαρισμού. Τώρα είναι ένα υποδειγματικό αλσύλιο, με καλές εγκαταστάσεις και πολλούς πρόθυμους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Υπάρχουν όμως κι άλλοι, που δηλώνουν μεν φιλόζωοι, αρκεί όμως τα ζώα να βρίσκονται «αλλού».
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ: https://secure.avaaz.org/el/petition/dimos_Santorinis_Prostatepste_to_SAWA_katafygio_Santorinis/?dvhRzfb
«Η Σαντορίνη είναι ένα από τα διασημότερα νησιά στον κόσμο. Το καταφύγιο S.A.W.A. είναι μέρος του νησιού και προστατεύει και επανεντάσσει εδώ και χρόνια σκυλιά. Τα σκυλιά του καταφυγίου είναι αποτέλεσμα ελλιπής ενημέρωσης για την ευζωία όχι μόνο των σκύλων αλλά και των γαϊδουριών που χρησιμοποιούνται στο νησί. Ο νόμος απαγορεύει την κακοποίηση και την κακή μεταχείριση των ζώων και το καταφύγιο είναι το μόνο μέρος όπου μπορούν να ζήσουν και να επανενταχτούν τα σκυλιά σε σπίτια με ανθρώπους που τα αγαπάνε και θα τα φροντίζουν, και τα γαϊδούρια να ζήσουν ήρεμα και με ασφάλεια το υπόλοιπο της δύσκολης ζωής τους».