ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ- ΓΑΚΗΣ: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΦΙΕΣΤΑ Η ΜΠΛΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ- ΓΑΚΗΣ: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΦΙΕΣΤΑ Η ΜΠΛΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ν. Συρμαλένιος.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ν. Συρμαλένιος.

  Την άρνησή τους να συμμετάσχουν στην ημερίδα με θέμα «Μπλε Ανάπτυξη στον Ελληνικό Θαλάσσιο Χώρο», δημοσιοποίησαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος (Κυκλάδων) και Δημήτρης Γάκης, Δωδεκανήσων.

  «Σχετικά με τη διοργάνωση Ημερίδας στις 30/8 στη Ρόδο που διοργανώνει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με θέμα «Μπλε Ανάπτυξη στον Ελληνικό Θαλάσσιο Χώρο» και με κεντρική ομιλήτρια την Επίτροπο Αλιείας και Θαλάσσιων Υποθέσεων κ. Μαρία Δαμανάκη, θέλουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:

Παρότι η περίοδος στην οποία ζει η χώρα μας, περίοδος ακραίας λιτότητας, χιλιάδων απολύσεων, κλεισίματος σχολείων, νοσοκομείων, εκποίησης δημόσιας περιουσίας και καταστροφής πλουτοπαραγωγικών και φυσικών πόρων της χώρας, δεν προσφέρεται για μεγαλεπήβολους στόχους του τύπου μπλε ανάπτυξη κλπ, εμείς θα ήμασταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε και να θέσουμε ζητήματα στην Ημερίδα, εφόσον βεβαίως η κατεύθυνση που υπηρετεί, στοχεύει πραγματικά σε παραγωγική, κοινωνική, οικολογική ανάδειξη και αξιοποίηση του θαλάσσιου και αλιευτικού πλούτου της χώρας μας.

Όμως τόσο οι ομιλητές (σχεδόν στο σύνολο τους), ο ασφυκτικά περιορισμένος χρόνος, η μη συμμετοχή παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, όσο και η ανυπαρξία οποιασδήποτε σοβαρής προετοιμασίας για επεξεργασμένη συζήτηση της πράγματι ενδιαφέρουσας θεματολογίας, μας παραπέμπουν σε μια ακόμα επικοινωνιακή φιέστα, που εξυπηρετεί αποκλειστικά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις τους.

Από αυτή την άποψη, σας δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στη συγκεκριμένη εκδήλωση, που άλλωστε δεν πρόκειται να έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, παρά την επανάληψη χιλιοειπωμένων ευχολογίων με άρωμα «μπλε» ή και «πράσινης» ανάπτυξης».