ΣΥΡΙΖΑ: “ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ”

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Ν. ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΚΑΙ Ν. ΜΑΝΙΟΥ

 

SYRIZA_NOSOKOMEIO2 Με σημαντική συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας για το Νοσοκομείο του νησιού. Παρά τη δυνατή νεροποντή, δεκάδες πολίτες του νησιού βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, όπου άκουσαν το Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Συρμαλένιο και το γιατρό, συνδικαλιστή κ. Νίκο Μανιό να τους αναλύουν τις θέσεις του κόμματός τους για το θέμα που απασχολεί έντονα το νησί. “Το Κέντρο Υγείας , δεν μπορεί να καλύψει της ανάγκες του νησιού, παρά τις μεγάλες προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού”, είπε χαρατηριστικά ο κ. Συρμαλένιος που αναφέρθηκε επίσης στα όσα κατά καιρούς έχουν λεχθεί από εκπροσώπους της Πολιτείας, αλλά και στην πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση του στη Βουλή.
“Δεν είναι βιώσιμη η πρόταση των Σαντορινιών”, είπε ο Υπουργός Υγείας κ. Βορίδης σύμφωνα με το Βουλευτή, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει ήδη πρόταση για τη λειτουργία του Νοσοκομείου από ιδιώτη. “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης”, τόνισε ο κ. Συρμαλένιος. Είπε ακόμα πως η αναμονή έγραφης απάντησης από τον Υπουργό, είναι άνευ ουσίας, αφού ο “κ. Βορίδης ομολόγησε μέσα στη Βουλή, τις προθέσεις του”. SYRIZA_NOSOKOMEIO
Ο κ. Μανιός από την πλευρά του, έκανε μια συνολική αποτίμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, υποστηρίζοντας ότι γίνεται μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης του, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. “Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, συμπυκνώνει όλη την παθογένεια του συστήματος”, είπε για να σημειώσει στη συνέχεια πως σε πρώτη φάση δόθηκαν τα χρήματα για να χτιστεί και να εξοπλιστεί, κινητοποιήθηκε η φιλανθρωπία και η η εκκλησία για να γίνει αυτό εφικτό και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε. “Είναι απουσία πολιτικής βούλησης, λόγω προσανατολισμού στην ιδιωτικοποίηση της υγειας”, υπογράμμισε.
Μετά το τέλος των ομιλιών οι παριστάμενοι έθεσαν ερωτήματα, αλλά και τοποθετήθηκαν για το ζήτημα και η συζήτηση συνεχίστηκε για πολύ.