ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

 

???????????????????????????????

 

“Κύρια σημεία της συνέντευξης Τύπου του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Στα αποτελέσματα των συναντήσεών του με τους εκπροσώπους του ελληνικούτουρισμού, στο πλαίσιο του 13ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στη διάρκεια συνέντευξηςΤύπου, το μεσημέρι της Πέμπτης.Ο κ. Χατζημάρκος χαιρέτισε ως εξαιρετικά θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου αναδείχθηκε πλέον σε εθνικό ζήτημα, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Αυτό για το Νότιο Αιγαίο «μεταφράζεται» σε ένα κονδύλι της τάξης των 5 εκατ. ευρώ σε βάθοςτριετίας. Πρόκειται για επιπλέον πόρους, έξω από το ΕΣΠΑ, που θα έλθουνπροσθετικά, αποκλειστικά για δράσεις που αφορούν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.«Είμαι υπερήφανος που η περιοχή μας ανέδειξε μια αναγκαιότητα που σήμερααναγνωρίζεται ως εθνικό ζήτημα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε πως όλοι οι τοπικοί φορείς θα δουλέψουν πάνω σε αυτό το πλάνο, με στόχο να υπάρξουν απτά αποτελέσματα από την επόμενη κιόλας τουριστική περίοδο.

Για την υλοποίησητου στόχου, θα ξεκινήσει άμεσα κύκλος επαφών με τους τοπικούς παράγοντες σε Ρόδο και Σύρο. Η εξειδίκευση του προγράμματος για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σεσυγκεκριμένους κωδικούς, αναμένεται να γίνει από τον Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια στο δεύτερο 15νθήμερο του Νοεμβρίου. Τα χρήματα δεν θα δοθούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά όποτε ενεργοποιηθούν οι δράσεις, θα πληρώνονται απευθείας από τους κωδικούς. Από τους φορείς της αγοράς θα εξαρτηθεί σε ποιεςπεριοχές θα «τρέξει» το πρόγραμμα, ενώ το ενδιαφέρον θα δηλωθεί σε κεντρικόεπίπεδο, για να γνωρίζουν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Τουρισμού ποιες περιοχές θα μπουν σ’ αυτό”.