ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ Η 51ΧΡΟΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NBC ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΑ

Η Vicky Presmyk, συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή

Η Vicky Presmyk, συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή

Συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η 51χρονη αμερικανίδα που τραυματίστηκε βαρύτατα από αυτοσχέδιο βεγγαλικό στον περίβολο της Παναγίας Πλατσανής στην Οία. Σύμφωνα μάλιστα με τυην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ, ο γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης κ. Χριστοδουλάκης στο σώμα της άτυχης Presmyk που τελευταία ζει με το σύζυγό της στη Ρουμανία, βρέθηκαν ακόμα και κομμάτια αλουμινίου (σ.σ ίσως από αλουμινόχαρτο που χρησιμοποιήθηκε για να τυλιχθούν τα εκρηκτικά στον αυτοσχέδιο «μπαλαφουμά»).

"Προσευχηθείτε για τη σύζυγό μου", είπε στο NBC, o Chris Presmyk

“Προσευχηθείτε για τη σύζυγό μου”, είπε στο NBC, o Chris Presmyk

Το γεγονός κάλυψε με εκτενές ρεπορτάζ το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC που κατέγραψε δηλώσεις του Chris Presmyk, συζύγου της άτυχης γυναίκας, αλλά και κατοίκων του Southlake, όπου διέμεναν προτού μετακομίσουν. Ο Chris Presmyk, με εμφανή τραύματα στο πρόσωπό του, δήλωσε πως οι γιατροί τον διαβεβαιώνουν ότι η σύζυγός του θα ανακάμψει, αλλά επίσης πως τα τραύματα έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή της. «Παρακαλώ, προσευχηθείτε για τη ζωή της», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο, ενώ η κόρη τους είπε πως βρίσκεται σε επαφή μαζί του, αλλά και με τα Ηνωμένα Έθνη. (http://www.nbcdfw.com/news/local/Former-Southlake-Couple-Injured-in-Greek-Fireworks-Incident-256247981.html )

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Υ. ΘΗΡΑΣ: «ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ»

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Θήρας κ. Γιάννης Λαμπράκης, μιλώντας στον Top Melody 104.9 FM, αφηγήθηκε την προσπάθεια και την αγωνία των γιατρών να σταθεροποιήσουν την κατάσταση των τραυματιών. « Γύρω στις 12:10, λάβαμε το τηλεφώνημα στο Κέντρο Υγείας. Αμέσως έσπευσε το ΕΚΑΒ και μισή ώρα αργότερα οι τραυματίες είχαν διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας όπου τους περίμενε το ιατρικό τημ. Ο γιατρός υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικός) κ. Κουνατίδης και ο επιμελητής εφημερεύων κ. Σαχ, αμέσως μόλις παρέλαβαν τους τραυματίες ειδοποίησαν και τον ορθοπεδικό και τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας που άμεσα έσπευσαν εκεί». Οι δύο από τους τραυματίες ήταν σοβαρότερα και οι γιατροί έκαναν μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάσταση τους. Ταυτόχρονα τέθηκε σε ετοιμότητα το Υγειονομικό αεροσκάφος του «Ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού» (Τελεφερίκ) και ο έμπειρος πιλότος κ. Γιάννης Γρατσίας πέταξε στην Κρήτη όπου οι τραυματίες εισήχθησαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

…ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΠΙΧΑΙΡΕΙ

O κ. Υπουργός, "αποκλείει" τη λειτουργία του Νοσοκομείου σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη

O κ. Υπουργός, “αποκλείει” τη λειτουργία του Νοσοκομείου σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη

Την ίδια στιγμή, θυμηδία προκαλεί η δήλωση του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη ότι «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτούργησε σε πρώτο χρόνο και άμεσα». Είναι προφανές πως το τραγικά υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας, έκανε ότι μπορούσε, αλλά αν η Σαντορίνη δεν διέθετε το –ημιπαράνομο, μέχρι πριν λίγα χρόνια- υγειονομικό αεροσκάφος, οι συνέπειες θα ήταν τραγικές. Αλλά το ατύχημα, έθεσε για μια ακόμα φορά και το ζήτημα του νεόδημτου και άριστα εξοπλισμένου Νοσοκομείου Σαντορίνης που εδώ και τέσσερα χρόνια αραχνιάζει, καθώς ο Υπουργός Υγείας, αρνείται την έναρξη λειτουργίας του. Για το λόγο αυτό η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, δήλωσε: «Το τελευταίο περιστατικό με τον βαρύ τραυματισμό τριών Αμερικανών και ενός Έλληνα στη Σαντορίνη έφερε ξανά στη δημοσιότητα τις βαρύτατες προσωπικές ευθύνες του υπουργού Υγείας, ΄Αδωνι Γεωργιάδη, για την μη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης. Πρόκειται για μια σύγχρονη νοσηλευτική μονάδα που στοίχισε 13 εκατομμύρια ευρώ, την οποία όμως ο υπουργός Υγείας αρνείται να στελεχώσει καθώς επιδιώκει με κάθε τρόπο να την παραχωρήσει προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες».
Όμως η κ. Χρυσοβελώνη, κάνει μια ακόμα καταγγελία που καλό είναι να απασχολήσει τους τοπικούς παράγοντες. Γράφει χαρακτηριστικά: «Πολύ πρόσφατα (10-4-2014) ο ΄Αδ. Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτησή μου στη Βουλή δήλωσε ότι αποκλείει(!) η εν λόγω μονάδα να λειτουργήσει ως δημόσιο νοσοκομείο όπως ζητά η τοπική κοινωνία της Σαντορίνης και προβλέπεται στις προδιαγραφές της. Μάλιστα στην απάντησή του αυτή απειλεί τους κατοίκους πως αν δεν συναινέσουν στην παραχώρηση του νοσοκομείου μέσω σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα “τότε αναμφίβολα θα προκύψει και η λύση του ΤΑΙΠΕΔ!». Δηλαδή την ώρα που Δεσπότης, ο Δήμαρχος και οι τοπικοί φορείς παραπέμπονται σε διάφορους Σκέρτσους που αγνοούν το θέμα (από πλευράς Υπουργείο Οικονομικών) ο κ. Υπουργός, έχει αποφασίσει να «πουλήσει το μαγαζί» και απλά κερδίζει χρόνο …δια του υποτιθέμενου διαλόγου.