ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ «ΒΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ»

ΝΕΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΑΣ ΜΠΙΝΖΕΡ

pelicanwatch0 «Την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου η ταινία της Λείας Μπίνζερ «Η ΒΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ» από την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στο EXILE ROOM. Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος . Είσοδος δωρεάν.
Μετά συζήτηση με τη σκηνοθέτη, κρασί και φάβα. Δωρεάν κι αυτά.

Συνεχίζονται οι προβολές σημαντικών ελληνικών ντοκιμαντέρ με ιδιαίτερη γραφή και ενδιαφέρουσα θεματολογία που οι δημιουργοί τους δεν είχαν την ευκαιρία να τις προβάλουν στο κοινό.

Η «Βάρδια του πελεκάνου» είναι ένα ντοκιμαντέρ για τον αρχαιότερο αμπελώνα της Ευρώπης, τη Σαντορίνη και τη μικρή κοινότητα των ντόπιων αμπελουργών που συνεχίζουν την παράδοση της οινοποιϊας …και της οινοποσίας
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ένα κρασί και φάβα νοστιμιές από την τοπική κουζίνα της Σαντορίνης

Λίγα λόγια για την ταινία
Μια μικρή κοινότητα στο νησί της Σαντορίνης έχει ένα μοναδικό χρέος: να διατηρήσει την παράδοση της αμπελουργίας. Παρακολουθούμε δύο αμπελουργούς κι έναν οινοποιό, μέσα στην πορεία ενός ετήσιου κύκλου εργασιών στον αμπελώνα και το οινοποιείο. Ο Νίκος Πελεκάνος και ο Χρήστος Δαλμηράς έρχονται αντιμέτωποι με αντιξοότητες και προβλήματα, που δεν οφείλονται μόνο στην οικονομική συγκυρία της εποχής, αλλά και σε πιέσεις από τον μικρόκοσμό τους. Ο αμπελώνας της Σαντορίνης, μπορεί να είναι ο αρχαιότερος της Ευρώπης, τείνει όμως πια να θαφτεί κάτω από το μπετόν, προς αναζήτηση του εύκολου κέρδους που προσφέρει ο τουρισμός. Στο τέλος, και παρόλα τα εμπόδια, η κοινότητα καταφέρνει να συνυπάρχει αρμονικά, μέσω μιας κοινής πραγματικότητας: αυτήν της οινοποιίας και της οινοποσίας.

Εμφανίζονται
Νίκος Πελεκάνος, Χρήστος Δαλμηράς, Πάρις Σιγάλας, Αντώνης Καφούρος, Γιώργος Πρέκας
Σκηνοθεσία, Σενάριο, Μοντάζ
Λεία Μπίνζερ

Μουσική
Λάουρα Γκίνη
Στίχοι
Λένα Κιτσοπούλου
Το Τραγούδι της Αμπελιάς ερμηνεύει η
Ειρήνη Τσιρακίδου
Εκτέλεση Παραγωγής
Πασκουά Βοργία
Παραγωγή
STUDIOCROCUS, Νίκος Μάνεσης

…Και δύο λόγια για τη σκηνοθέτη
Η Λεία Μπίνζερ είναι σκηνοθέτης και παραγωγός. Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και την τελευταία δεκαετία εργάζεται στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ολλανδία, Δανία και Ελλάδα».