ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑΣ ΜΠΑΦΙΤΗ

 

ΦΩΤΟ:NAXOSNEWS.GR

ΦΩΤΟ:NAXOSNEWS.GR

«Με έκπληξη διάβασα την επιστολή που απέστειλε στα ΜΜΕ ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου, ως απάντηση σε ένα τυπικό καθόλα δελτίο τύπου, που ως Πρόεδρος είχα την υποχρέωση να εκδώσω για να δικαιολογήσω την ματαίωση της χτεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στο νησί της Σύρου.

Επειδή δε επικαλείται την πλήρη ενημέρωση της κοινωνίας για τα τεκταινόμενα, τα οποία κατά προσφιλή τακτική του παρουσιάζει κατά πως τον βολεύουν, με υποχρεώνει να ακολουθήσω και εγώ τον δρόμο της πλήρους ενημέρωσης, θέτοντας στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται τόσο το οπτικοακουστικό υλικό, τις μαρτυρίες των συμμετεχόντων, όσο και όλα τα έγγραφα που τεκμηριώνουν τα όσα παραθέτω παρακάτω.

Για την επίτευξη απαρτίας του περιφερειακού Συμβουλίου όντως απαιτείται ικανός αριθμός 25 + 1 περιφερειακών συμβούλων που απαρτίζουν το Π.Σ., πλειοψηφίας και μειοψηφίας.

Είθισται λοιπόν, προς αποφυγήν έλλειψης απαρτίας και εξοικονόμησης πόρων η γραμματεία του περιφερειακού συμβουλίου πριν τον προγραμματισμό έκαστης συνεδρίασης να λαμβάνει καταφατική ή αρνητική απάντηση συμμετοχής από τα μέλη αυτού.

 

Για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση 29 μέλη είχαν δηλώσει ότι θα προσέλθουν στη συνεδρίαση της 27ης Αυγούστου, ανάμεσα στα οποία και οι κ.κ. Κόκκινος, ο οποίος βρισκόταν από προηγούμενες μέρες στο νησί της Σύρου, Δαδάος, ο οποίος κατοικεί στο νησί της Σύρου, Μπιζάς ο οποίος βρισκόταν από την προηγούμενη μέρα στο νησί της Σύρου, Λοτσάρης, ο οποίος προσήλθε το πρωί της ίδιας μέρας και Κουκκάς, ο οποίος μετέβαινε στο νησί με το πλοίο των 11.30 από την Μύκονο, ο οποίος για την τάξη είχε δηλώσει αμφίβολη την συμμετοχή του, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του.

Όσοι από τους συμβούλους της πλειοψηφίας είχαν δηλώσει ότι θα προσέλθουν στη συνεδρίαση, πράγματι παρουσιάστηκαν, ενώ αυτοί που είχαν δηλώσει ότι αδυνατούν να παραστούν, όντως δεν προσήλθαν. Ενώ λοιπόν στις 11.30 περίπου εντός της αίθουσας βρίσκονταν 23 περιφερειακοί σύμβουλοι και ενώ η γραμματεία καλούσε συνεχώς τηλεφωνικά τον κ. Κόκκινο και τους λοιπούς για να προσέλθουν στην αίθουσα, προκειμένου να επιτευχθεί η απαρτία και μετά να αποχωρήσουν αν ήθελαν λόγω της ημέρας [ ορκομωσίας ] και να αφήσουν το σώμα να συνεδριάσει, εκείνος απαντούσε συνεχώς ότι έρχεται, με αποτέλεσμα να δυσφορούν τα υπόλοιπα μέλη τα οποία βρίσκονταν στην αίθουσα στην ώρα τους.

Στις 11.45 με εντολή μου η γραμματεία ενημέρωσε ότι εάν δεν προσέλθουν οι αναφερόμενοι σύμβουλοι στην αίθουσα εντός δεκαλέπτου η συνεδρίαση θα ματαιωθεί. Από αυτούς προσήλθε μόνον ο κ. Λοτσάρης, χωρίς να εμφανιστούν οι υπόλοιποι. Στις 12.00 δήλωσα, όπως αποδεικνύεται και από το οπτικοακουστικό υλικό την ματαίωση της συνεδρίασης, χωρίς να έχει εμφανιστεί εντός της αίθουσας κανείς από τους υπόλοιπους.

Αφού αποχώρησαν οι σύμβουλοι και στο τέλος εγώ, έξω από την αίθουσα στο δρόμο συναντήθηκα με τον κ. Κουκκά, τον οποίο και ενημέρωσα για τα τεκταινόμενα.

Μετά από μισή ώρα με ενημέρωσε η γραμματέας του περιφερειακού, ότι μετά τη ματαίωση της συνεδρίασης και αφού το προεδρείο είχε αποχωρήσει, ο κ. Κόκκινος ζήτησε να δει το βιβλίο πρακτικών στο οποίο και συμπλήρωσε ετσιθελικά εκείνη τη στιγμή την υπογραφή του, ως παρών στη συνεδρίαση. [ σχετική σημείωση έχει τεθεί επί του βιβλίου ].

Μου κάνει δε εντύπωση, μετά από αυτήν του την καθόλα παράτυπη ενέργεια της συμπλήρωσης εκ των υστέρων του βιβλίου πρακτικών, για να δημιουργήσει επίφαση νομιμότητας, που τον εκθέτει εκ της θέσεώς του, ο χείμαρρος εντυπώσεων στον οποίο επιδίδεται με την επιστολή του, ο οποίος αναφέρεται σε μετάθεση ευθυνών… σε διάλυση απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής…., όταν τουλάχιστον η πρόεδρος δεν έχει συμμετάσχει σε κάποια εκλογική αναμέτρηση, ούτε και με τη στάση της έχει δείξει ότι δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από όλους.

Επειδή δε ίσως είμαι η μόνη που πραγματικά λυπήθηκα από την ματαίωση αυτής της τελευταίας συνεδρίασης στην οποία και παρέστην ως Πρόεδρος, οφείλω να πω ότι από τη στιγμή που πολιτικοί επικαλούνται τη λέξη συνέπεια θα πρέπει και να την αποδεικνύουν και με τη στάση τους, και όχι να επιδίδονται σε παραπλανητικές πληροφορήσεις και βεγγαλικά, ειδικά αυτοί που όπως λέει ο κ. Κόκκινος, με την ετυμηγορία τους οι νοτιοπελαγίτες τους έχουν ορίσει να τους διοικούν.

Κάποιες φορές εν πάσει περιπτώσει, τα αδικαιολόγητα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, πόσο μάλλον να καλυφθούν.

 

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

Ανδριάννα Μπαφίτη