ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ CASABLANCA SOUL

ΚΛΕΙΝΕΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

48 CASABLANCA«To Casablanca Soul φιλοξενεί στο μικρό stage του για δύο βραδιές γεμάτη πραγματική ζωντανή μουσική, με τους 48 Ώρες, την Πέμπτη 17/7 και Παρασκευή 18/7, ένα από τα δρώμενα για τα 10 έτη λειτουργίας του !

Μία προθεσμία ήταν η αιτία να δημιουργηθεί μία μπάντα. Η προθεσμία ήταν 48ωρη και το συγκρότημα διάλεξε να την χρησιμοποιήσει ως όνομά του. Ήταν Μάιος του 2003 και η πρώτη πρόβα του γκρουπ σε ολοκληρωμένη σύνθεση διακόπηκε από τον εργοδότη/δάσκαλο μουσική τους, τους με τη φράση: “Παιδιά πρέπει να ανοίξω το μαγαζί οπωσδήποτε μεθαύριο… Έχετε δυο μέρες να ετοιμαστείτε!” Έτσι λοιπόν, μεταξύ αστείου και σοβαρού, βγήκε και το όνομα “48 Ώρες”. Από εκείνη την ημέρα άρχισε μια συναρπαστική Οδύσσεια με αδιάκοπες συναυλίες, πρόβες, προβληματισμούς και ζυμώσεις, που διαμόρφωσαν τον μετέπειτα ήχο και εικόνα των “48 Ωρών”. Το χειμώνα του 2008-09 οι 48 Ώρες συνεργάζονται με τον Χρήστο Δάντη και εμφανίζονται μαζί του στην “Αρχιτεκτονική” στο Γκάζι καθώς και σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Παράλληλα εμφανίζονται και σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές. Το φθινόπωρο του 2009 οι 48 Ώρες δηλώνουν συμμετοχή στο X Factor 2, όπου μετά από μια θυελλώδη πορεία στο διαγωνισμό, στον τελικό αναδεικνύονται 3οι, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με τις εμπνευσμένες διασκευές της και τις μοναδικές ερμηνείες. Αποτέλεσμα ήταν να συνάψουν δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Heaven Music. Τον Απρίλιο του 2010 αμέσως μετά το τέλος του X Factor οι 48 Ώρες συνεργάζονται με τη Δέσποινα Βανδή και εμφανίζονται στο Thalassa People’s Stage μέχρι το καλοκαίρι.

Το φθινόπωρο του 2010 οι 48 Ώρες κλείνουν συνεργασία με τον Νότη Σφακιανάκη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για να συμπληρωθεί το πολύ υποσχόμενο χειμερινό τους ξεκίνημα, οι 48 Ώρες συμμετέχουν στην εβδομαδιαία εκπομπή του ALPHA, “Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο”, όπου “φτιάχνουν ζωντανά το soundtrack” της κάθε εκπομπής. Το καλοκαίρι του 2011, κυκλοφορεί το ντεμπούτο CD των 48 Ωρών με τίτλο “48:00:00”. Ξεχωρίζουν τα “Ignorant With Guns”, “Twist In My Sobriety”, “Γίνε”, “Locomotive Breath”. Την τηλεποπτική σεζόν 2011-2012 οι 48 Ώρες “μετακομίζουν” μαζί με τον Πέτρο Κωστόπουλο από τον “ALPHA” στον “ANT1”, όπου συνεχίζεται η εκπομπή “Βράδυ” και μάλιστα με δύο εκπομπές την εβδομάδα. Η εκπομπή θα συνεχιστεί για 3η σεζόν με 3(!) εκπομπές την εβδομάδα. Το καλοκαίρι του 2013 οι 48 Ώρες κυκλοφορούν το single “Coming Closer” (http://youtu.be/9FCXxK0627c) Ο χειμώνας του 2013 έρχεται με εμφανίσεις στην Πύλη Αξιού με τον Αντώνη Ρέμο καθώς και με την Πέγκυ Ζήνα και τον Τάκη Ζαχαράτο. Το καλοκαίρι του 2014 κυκλοφορεί το single “One More Try” (http://youtu.be/E3iAJ-3I6T0)

Την επόμενη εβδομάδα σειρά παίρνουν τις ίδιες βραδιές οι γνωστοί σε όλους C:Real, στις 24+25 Ιουλίου».