ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ_ΑΥΣΤΡΙΑ “Συνάντηση κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αυστρίας

 

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αυστρίας Dr. Heinz Fischer, συναντήθηκε την Παρασκευή,στα Ανάκτορα Hofburg, στη Βιέννη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος,στο πλαίσιο της επίσκεψης τοπικών αρχών και αντιπροσωπείας τουριστικών παραγόντων της Ρόδου στην αυστριακή προεδρία. Ο κ. Χατζημάρκος, στον επίσημο χαιρετισμό που απηύθυνε, πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο της Αυστρίας Dr. Heinz Fischer και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας – η οποία οργάνωσε την συνάντηση – κ.Karl Blecha, εξέφρασε τη χαρά και την τιμή, “που δια μέσου της Ρόδου,γράφεται μία ακόμη σελίδα στη μακρά φιλία και αλληλοεκτίμηση τωνδ ύο λαών”.Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε πως “με αφορμή την συνεργασία της ΕΞΡ μετην Ομοσπονδία Συνταξιούχων Αυστρίας, μας δίνεται η δυνατότητανα δουλέψουμε πάνω σ' αυτό που σήμερα αποτελεί ζητούμενο καιμεγάλο στοίχημα: Την Ευρώπη των λαών, την Ευρώπη με τοανθρώπινο πρόσωπο, που ακόμη αναζητά”.

Κλείνοντας, κάλεσε τον Πρόεδρο της Αυστρίας να επισκεφθεί τη Ρόδο, με την ευκαιρία της συνάντησης των Αυστριακών συνταξιούχων. H συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο της Αυστριακής Δημοκρατίαςκ. Fischer και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων και πρώην Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας κ. Blecha, έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και κοινωνικός τουρισμός και αντηλλάγησαν απόψεις για τομείς όπου θα ήτανδυνατή η περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στα Ανάκτορα Hofburg.Στην πρωτεύουσα της Αυστρίας μετέβησαν ακόμη ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος της ΈνωσηςΞενοδόχων Ρόδου κ. Αντ. Καμπουράκης, ο γενικός διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ Χαρ. Παλογιαννίδης, η αερολιμενάρχης κ. Ξανθή Κριτσινέλια, ο αστυνομικόςδιευθυντής κ. Φ. Νικολόπουλος, ο τουριστικός πράκτορας κ. Γ. Καμπούρης καιοι ξενοδόχοι κ.κ. Μαρία Καμπουράκη και Μαρία Βασιλάκη.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Ρόδου στην Βιέννη, οργανώθηκε από τηνΟμοσπονδία Συνταξιούχων Αυστρίας, ενόψει της μεγάλης συνάντησης τηςΟμοσπονδίας που θα γίνει τον Απρίλιο και Μάιο 2015 και 2016, στη Ρόδο. Στηνδιετία αναμένονται συνολικά 14.000 Αυστριακών συνταξιούχων (7.000ετησίως) οι οποίοι προβλέπεται να πραγματοποιήσουν πάνω από 50.000διανυκτερεύσεις και μάλιστα σε περίοδο εκτός σαιζόν, Απρίλιο και Μάιο. Αξίζεινα σημειωθεί ότι η Ρόδος είναι η μια από τις δύο πόλεις (η δεύτερη είναι ηMurcia της Ισπανίας), που επελέγησαν για την διετία 2015 – 2016, για να φιλοξενήσουν τα συνέδρια της Ομοσπονδίας. Λίγα λόγια για την ΟμοσπονδίαΗ Ομοσπονδία Συνταξιούχων Αυστρίας (Pensionistenverband Österreichs-PVÖ)είναι οργάνωση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα συνταξιούχων στην Αυστρίακαι ιδρύθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1949 στο Όττακριγκ της Βιέννης.

Η δομή της Ομοσπονδίας αποτελείται από την Κεντρική Υπηρεσία της Ομοσπονδίαςστη Βιέννη, από τις 9 τοπικές οργανώσεις στα κρατίδια της Αυστρίας, από 110 νομαρχιακές οργανώσεις και 1.742 τοπικές ομάδες, κι απαριθμεί 400.000 μέλη. Από το 1999 Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας είναι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών, Karl Blecha, ο οποίος έχει επισκεφθεί κατ’επανάληψη την Ρόδο.Την ευθύνη των διακοπών των Αυστριακών συνταξιούχωνέχει αναλάβει ο tour operator «Senioren Reisen», γενικός διευθυντής τουοποίου είναι ο κ. Otto Spall.Πιο συγκεκριμένα, ο T.O. SeniorenReisen διοργανώνει για τα μέλη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων εδώ και 40 χρόνιαταξίδια: τις ανοιξιάτικες συναντήσεις (Frühjahrstreffen), τις φθινοπωρινέςσυναντήσεις (Herbsttreffen) και τα εκτός προγράμματος ταξίδια(Sonderreisen), όπως επίσης εδώ και 10 χρόνια τις «Κολύμπι και Δράση»(“Baden und Aktiv”) διακοπές το φθινόπωρο”.