ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ Α. ΡΟΥΣΣΟΥ

 

Σε πλήρη προεκλογική κινητικότητα, βρίσκεται ο πρώην Δήμαρχος.

Σε πλήρη προεκλογική κινητικότητα, βρίσκεται ο πρώην Δήμαρχος.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Αποφασισμένος να διεκδικήσει εκ νέου τη Δημοτική Αρχή, φέρεται ο πρώην Δήμαρχος Θήρας κ. Άγγελος Ρούσσος. Έχοντας για οχτώ χρόνια το Δημαρχιακό θώκο (2003-2010), και μετά την απουσία του προηγούμενες εκλογές, ο κ. Ρούσσος –διετέλεσε και έπαρχος Θήρας- πυκνώνει τις επαφές του και την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, ώρα 18:00, πραγματοποιεί σύσκεψη με υποστηρικτές του από τα χωριά του νησιού στον πολυχώρο ΥΦΕΝ στα Φηρά. «Θα συμμετάσχουν σε πρώτη φάση κάποιοι από κάθε χωριό και κατόπιν θα γίνει μια μεγαλύτερη συγκέντρωση», είπαν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον κ. Ρούσσο.

Το εκλογικό τοπίο παραμένει πάντως αρκετά ασαφές, καθώς κυρίαρχο ρόλο θα διαδραματίσουν οι αλλαγές που ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών –με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ- στον τρόπο εκλογής των Δημάρχων. Αν ισχύσει το σενάριο της ξεχωριστής επιλογής Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων, τότε μάλλον η ισχύς των ψηφοδελτίων θα είναι περιορισμένη και η προσωπικότητα –και εμβέλεια-  των υποψηφίων θα αποτελέσουν την κρίσιμη παράμετρο για την έκβαση των εκλογών.

 

ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Ποιός θα είναι ο επόμενος ένοικος του Δήμου Θήρας;

Ποιός θα είναι ο επόμενος ένοικος του Δήμου Θήρας;

 

Για την ώρα, μοναδικός σίγουρος υποψήφιος είναι ο σημερινός Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, ενώ και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Σιγάλας, θεωρεί δεδομένη την εκ νέου διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής. Αλλά και ο πρώην Κοινοτάρχης Οίας- Θηρασίας, διευρύνει τον κύκλο των υποστηρικτών του, ενώ οι δραματικές αλλαγές στο πολιτικό τοπίο της χώρας, έχουν αναδείξει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε σοβαρό παράγοντα. Αν οι τοπικοί παράγοντες του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποφασίσουν να στηρίξουν κάποιο δικό τους υποψήφιο, τότε το ζήτημα αποκτά νέο ενδιαφέρον.  Και σύμφωνα με τις πληροφορίες της Santonews, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον θα καταθέσει τη δική του διακριτή πρόταση στα τοπικά δρώμενα. Αλλά και η πιθανή κάθοδος του κ. Μανώλη Ορφανού, διευρύνει συνεχώς τον κύκλο υποστηρικτών της, με αποτέλεσμα οι επερχόμενες εκλογές να προδιαγράφονται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.

Αλλά ακόμα πιο “πικάντικες” είναι οι πληροφορίες για πολλαπλές συναντήσεις υποψηφίων, που ωστόσο, δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία. Η τελευταία έγινε πριν λίγες εβδομάδες στον Πύργο, αλλά σίγουρα δεν υπήρξε αποτέλεσμα.