ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

 

 epimelitirio_kykladon_logo_new1

«Συνάντηση Εργασίας μεταξύ Επιθεωρητή Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

του Λιμενικού Σώματος και Επιμελητηρίου Κυκλάδων»

Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, μεταξύ αφενός του Υποναύαρχου Λ.Σ. κ. Αθανάσιου Χονδρονάσιου, συνοδευόμενου από τον κ. Νικόλαο Σκευοφύλακα, Διοικητή της 6ης Λιμενικής Περιφέρειας και τον κ. Μάρκο Ξαγοράρη Ανθ/στη Λ.Σ. και αφετέρου του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννη Ρούσσου και στελεχών του φορέα.

Κατά την συνάντηση, αφού έγινε μια σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων και των έργων του Επιμελητηρίου, αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με το χρόνιο και δισεπίλυτο ζήτημα του ακτοπλοϊκού και των προβλημάτων επικοινωνίας που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων, τόσο μεταξύ τους, όσο και με άλλους προορισμούς, αναδεικνύοντας από κοινού το θέμα ως υψίστης εθνικής σημασίας, που σχετίζεται άμεσα με τη διαφύλαξη της εδαφικής συνοχής της χώρας.

Επιπλέον, η «επόμενη μέρα» για το ακτοπλοϊκό, αποτέλεσε θέμα ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων, δεδομένων των συγκυριών του ευρύτερου οικονομικού περιβάλλοντος. 

Ο πρόεδρος κ. Γ. Ρούσσος, ευχαρίστησε τον υποναύαρχο κ. Αθ. Χονδρονάσιο για την πολυετή συνεργασία, υπό την προηγούμενη ιδιότητα του, ως Διευθυντής Θαλασσίων Συγκοινωνιών και την προσφορά του στο επίμαχο θέμα της ακτοπλοΐας, τόσο με την ευρεία γνώση που διαθέτει επί του ζητήματος, όσο και με την διάθεση συνεργασίας που τον διέκρινε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αθ. Χονδρονάσιος, διευκρίνισε ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, είναι πρόθυμος να συνεισφέρει με την εμπειρία του, οποτεδήποτε ζητηθεί η συνεργασία του επί του επίμαχου αυτού θέματος.