Site icon Santonews

“Σήμερα το Νοσοκομείο παρουσιάζει εικόνα διάλυσης!”

Κάλεσμα του Συνδικάτου τουρισμού στο συλλαλητήριο για την Υγεία

 

 

 

 

 

 

   “Δεν πάει άλλο! Φτάνει πια με την εγκατάλειψη! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

 

Την Πέμπτη 2 Νοέμβρη συγκεντρώσεις σε όλα τα νησιά για την υγεία

Στη Σαντορίνη στην πλατεία των Φηρών στις 5.οο το απόγευμα

 

Τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη στις 6μμ διαδηλώνουμε στην Αθήνα!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κατάσταση στον τομέα της υγείας στο νησί μας είναι απαράδεκτη. Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, βάζει πάνω από τις ανάγκες μας τα κέρδη των λίγων και καταδικάζει τους νησιώτες και τους χιλιάδες εργαζόμενους στη Σαντορίνη σε επικίνδυνες ελλείψεις. Το Νοσοκομείο που άνοιξε από το 2016 ως Ανώνυμη Εταιρία υπολειτούργησε με ελλείψεις σε ειδικότητες, νοσηλευτές, προσωπικό καθαριότητας, με ελαστικές μορφές εργασίας (συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μπλοκάκια κλπ) με γιατρούς να έρχονται και να φεύγουν συνέχεια.

Σήμερα το Νοσοκομείο παρουσιάζει εικόνα διάλυσης! Χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, με τεράστιες ελλείψεις σε ειδικότητες! Χωρίς αναλώσιμα και κρίσιμα μηχανήματα! Περιφερειακά ιατρεία με τεράστιες ελλείψεις. Χωρίς επαρκή στόλο και προσωπικό του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ζωές μας!

Αυτή την κατάσταση τη βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι, με δεκάδες εργατικά ατυχήματα κάθε σεζόν (κάποια από αυτά θανατηφόρα) μαζί με τους μόνιμους κατοίκους του νησιού που και για σχετικά απλές ιατρικές πράξεις ξοδεύουν μεγάλα ποσά για να πάνε στην πρωτεύουσα και να δουν και εκεί ελλείψεις, τεράστιες αναμονές, προσωπικό που για να τα βγάλει πέρα δουλεύει στο “κόκκινο”.

Την Πέμπτη 2 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην Παναιγιακή κινητοποίηση για την υγεία.

Μαζί με τα σωματεία και τους φορείς του νησιού καλούμε όλους και όλες τους/τις εργαζόμενους/ες στις 5.00 το απόγευμα στην πλατεία των Φηρών

Τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη στις 6μμ διαδηλώνουμε στην Αθήνα!

 

Δε συμβιβαζόμαστε! Ξέρουμε ότι ο λαός σώζει το λαό και παίρνουμε ξανά την κατάσταση στα χέρια μας. Ερχόμαστε στην Αθήνα και απαιτούμε λύσεις τώρα!

 

Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών με γενναία κρατική χρηματοδότηση”.   

Exit mobile version