ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

ΝΕΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΕΚΦΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

 

 

κρουαζιερα_1  “Εν συνεχεία προηγουμένων εγγράφων, σχετικά με το θέμα της περίληψης και επειδή η κατάσταση στον λιμένα Πειραιά συνεχώς επιδεινώνεται, υποβάλλουμε ακόμη μία φορά έκκληση για κάθε ενέργεια από την πλευρά σας, προκειμένου να λήξει η απεργία των λιμενεργατών και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Μεταφέρουμε την μεγάλη δυσαρέσκεια των διαχειριστριών εταιρειών, με τις οποίες βρίσκονται οι εκπρόσωποί των στην Ελλάδα συνεχώς σε επικοινωνία, αναμένοντες εναγωνίως κάποιο ευχάριστο νέο στην εξέλιξη της κατάστασης, προτού αναγκαστούν να επεκτείνουν την χάραξη νέας πορείας προορισμού των κρουαζιεροπλοίων. Τα σωματεία των λιμενεργατών, από τα οποία ζητήσαμε την κατανόηση για τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινώς τα κρουαζιερόπλοια και οι μεταφερόμενοι με αυτά χιλιάδες επισκέπτες – τουρίστες, έδειξαν ότι αναμένουν από τα αρμόδια Υπουργεία να δείξουν με τη σειρά των θέληση για ρύθμιση των αιτημάτων των.

Κύριοι Υπουργοί, η Ένωση και τα Μέλη μας, προσπαθούν, με την μακρά εμπειρία των στο αντικείμενο και την επί χρόνια συνεργασία με τις διαχειρίστριες εταιρείες, κυρίως αυτές που έχουν έδρα στο εξωτερικό και αντιπροσωπεύουν την μεγάλη σε αριθμό αλλά και σε μεταφορική ικανότητα μερίδα κρουαζιεροπλοίων τρίτης γενιάς, να αποφευχθεί η τεράστια ζημιά, με το ενδεχόμενο αποφάσεων των διαχειριστριών εταιρειών για ματαίωση προορισμών κρουαζιεροπλοίων στον πρώτο λιμένα της Χώρας. Οφείλουμε ακόμη να επισημάνουμε ότι η πλέον δυσάρεστη κατάσταση όπως προαναφέρεται, θα έχει απρόβλεπτη διάρκεια και θα ωφελήσει ασφαλώς λιμένες γειτονικών χωρών, οι φορείς διαχείρισης των οποίων σπεύδουν με τον τρόπο τους να προσελκύσουν τις εταιρείες των κρουαζιεροπλοίων.

Αναμένουμε έστω και τώρα, κύριοι Υπουργοί, να γίνουν όλες οι επιβαλλόμενες ενέργειες και να ληφθούν τα μέτρα που θα δώσουν τέλος στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που διαρκεί αρκετές ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά. Είναι κρίμα, τονίζουμε και πάλι, καταστάσεις στην γείτονα εξ ανατολών χώρα, που έχουν σχέση με την ασφάλεια, να οδηγούν τα κρουαζιερόπλοια σε Ελληνικούς λιμένες και εμείς, για λόγους μη διευθέτησης εργασιακών θεμάτων τοπικού χαρακτήρα, να μην τα δεχόμεθα, χάνοντας σημαντικά οφέλη που μας προσφέρονται”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *