ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: ΥΠΟΔΥΟΤΑΝ ΤΟΝ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ», ΕΝΑΝΤΙ 3.000 ΕΥΡΩ

ΥΠΟΔΥΟΤΑΝ ΤΟΝ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ», ΕΝΑΝΤΙ 3.000 ΕΥΡΩ

Χειροπαίδες φόρεσαν οι αστυνομικοί στο "φιλόστοργο οικογενειάρχη".

Χειροπέδες φόρεσαν οι αστυνομικοί στο “φιλόστοργο οικογενειάρχη”.

Ο εμφύλιος πόλεμος που σπαράσσει εδώ και δύο χρόνια τη Συρία, γίνεται αντιληπτός και στη Σαντορίνη, μέσω της καθημερινής σχεδόν απόπειρας διαφυγής σύρων υπηκόων από το αεροδρόμιο του νησιού. Ταυτόχρονα, έχουν πολλαπλασιαστεί και οι «σωτήρες» που έναντι αδρής αμοιβής, διευκολύνουν τους φυγάδες προσπαθώντας να τους επιβιβάσουν σε πτήσεις με προορισμό χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η σύλληψη ενός 43χρονου Σύριου που με τη διαμεσολάβηση τρίτου, προσποιήθηκε το σύζυγο 34χρονης ομοεθνούς του, επιχειρώντας να οδηγήσει την ίδια και τα τρία ανήλικα παιδιά της στη Γαλλία. Η αμοιβή του, για τον ολιγόωρο ρόλο του φιλόστοργου οικογενειάρχη ήταν σύμφωνα με της αστυνομικές 3.000 ευρώ, ενώ σε μια άλλη περίπτωση δύο ακόμα σύριοι, εμφανίστηκαν στο αεροδρόμιο φέροντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από τη Φινλανδία και επιχείρησαν να ταξιδέψουν μέχρι την Ιταλία.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Συνελήφθησαν προχθές (30-06-2013) στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 43χρονος υπήκοος Συρίας και μια 34χρονη ομοεθνής του, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Επιπλέον, στο ίδιο αεροδρόμιο συνελήφθησαν χθες (31-07-2013) ακόμη δυο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 50 και 24 ετών, κατηγορούμενοι και κατοχή – χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομη διαμονή στη χώρα.

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα προσήλθαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας ο 43χρονος συνοδεύοντας την 34χρονη με τα τρία ανήλικα παιδιά της, προσποιούμενος ότι αποτελούν οικογένεια και επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Γαλλία, κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος ενεργούσε κατ’ υπόδειξη τρίτου προσώπου, με σκοπό να διευκολύνει έναντι αμοιβής 3.000 ευρώ την 34χρονη προκείμενου να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πέντε (5) πλαστά διαβατήρια Αρχών Αίγυπτου
Κάρτες επιβίβασης
Το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Στη δεύτερη περίπτωση χθες το πρωί κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου εντοπίστηκαν οι δυο υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι κάνοντας χρήση πλαστών ταυτοτήτων Φινλανδικών Αρχών, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση για Ιταλία.

Οι πλαστές ταυτότητες κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου».