ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΣ ΘΗΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

ΑΤΥΧΗΜΑ SEA DAIMOND (113)ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΣ ΘΗΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

 

  Τη σφοδρή αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, προκάλεσαν οι απόψεις του Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, σχετικά με το «SeaDiamond». Υπερνθυμίζεται πως ο κ. Μουσουρούλης, απαντώντας σε αναφορά του Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Συρμαλένιου, είχε χαρακτηρίσει περίπου ανέφικτη την ανέλκυση του ναυαγισμένου πλοίου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το βυθισμένο πλοίο, λόγω του τεράστιου συνολικού βάρους του (μόνο ο σιδηρούς σκελετός υπερβαίνει τους 22.500 τόνους), για να ανελκυσθεί πρέπει να εξευρεθούν δυνάμεις επί της επιφάνειας τέτοιες που να υπερβαίνουν κατά πολύ το βάρος του και εκτός αυτού να είναι δυνατή η διακίνησή τους στον συγκεκριμένο θαλάσσιο τόπο». Αυτό προκάλεσε την οργή του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς θεωρήθηκε πως αποτελούν ταφόπλακα για την προοπτική της ανέλκυσης, αλλά και  «κατάφωρη παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης».

 

ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ

 

   «Στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά και στον υπεύθυνο Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κώστα Μουσουρούλη απέστειλε ο Δήμαρχος Θήρας το Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας για τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού σχετικά με το ναυάγιο του «SeaDiamond».

Το Δημοτικό Συμβούλιο:

Απαιτεί από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να ανακαλέσει δημόσια τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ σχετικά με το υπ΄ αυτού υποστηριζόμενο ως ανέφικτο πρόβλημα της ανέλκυσης του ναυαγίου.

Ζητά από τον Υπουργό να  μην παρεμβαίνει σε όσα θέματα είναι εκκρεμή στα δικαστήρια και αντίθετα να ενεργήσει ό,τι επιβάλει το δημόσιο συμφέρον για την ανέλκυση και απομάκρυνση του μολύνοντος ναυαγίου.

 Να ασκήσει όλα τα δικαίωματα που προβλέπονται από τους Νόμους για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου για την συγκεκριμένη περίπτωση.

"Ανεπιθύμητο πρόσωπο" αν δεν ανακαλέσει ο Υπουργός, λέει το ΔΣ Θήρας

Ανεπιθύμητο πρόσωπο” αν δεν ανακαλέσει ο Υπουργός, λέει το ΔΣ Θήρας

“PERSONA NON GRATA” ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ

Σε διαφορετική περίπτωση και ενόψει του γεγονότος ότι η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια και οι δηλώσεις του Υπουργού ως αυτές εγένοντο συνιστούν κατάφωρη παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, ο μ ό φ ω ν α  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θήρας αποφασίζει αν δεν ανακαλέσει ο Υπουργός, να κηρύξει τούτον προσωπικά για τη νήσο Θήρα Persona non Grata.

Να γνωστοποιηθεί το ψήφισμα και στο γραφείο του κ. Πρωθυπουργού».