ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΑ: ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνεχίζει να χτενίζει τη Σαντορίνη το ΑΤ Θήρας

Συνεχίζει να χτενίζει τη Σαντορίνη το ΑΤ Θήρας

  Διαστάσεις πραγματικής σφαγής κινδύνεψε να πάρει η αιματηρή συμπλοκή που συνέβη τα ξημερώματα στην Περίσα. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, στη σύρραξη ενεπλάκησαν περίπου 12 άτομα αφγανικής και πακιστανικής καταγωγής και το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός τουλάχιστον πέντε, ενώ κάποιοι από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ένας μάλιστα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

  Οι πρώτες αψιμαχίες ξεκίνησαν προχθές, όταν ομάδα αφγανών, πήγε στο κατάλυμα των πακιστανών και τους αφαίρεσαν 2.500 ευρώ, αλλά είναι ακόμα άγνωστο αν επρόκειτο για ληστεία ή απλώς είχαν οικονομικές διαφορές. Μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ομάδα πακιστανών «επισκέφτηκε» τους αφγανούς,  διεκδίκησε τα χρήματα και τα αίματα άναψαν με αποτέλεσμα να βγουν μαχαίρια. Στη συμπλοκή που ακολούθησε υπ-ήρξαν τραυματισμοί με αποτέλεσμα το Υγειονομικό αεροσκάφος της Σαντορίνης να τεθεί σε άμεση ετοιμότητα και να μεταφέρει 5 άτομα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας που με μια εκτεταμένη επιχείρηση προέβη στην άμεση σύλληψη ενός εκ των δραστών στην Περίσα, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν άλλοι δύο στο Καμάρι.

Σαρώνει το νησί η αστυνομία, άμεσα οι πρώτες συλλήψεις

Με το υγειονομικό αεροσκάφος του Ιδρύματος Νομικού, μεταφέρθηκαν στην Κρήτη οι τραυματίες

Με το υγειονομικό αεροσκάφος του Ιδρύματος Νομικού, μεταφέρθηκαν στην Κρήτη οι τραυματίες

  Παρά τις ιδιαίτερα βεβαρυμμένες συνθήκες λόγω θερινής περιόδου, περίπου 25 αστυνομικοί συνεχίζουν να χτενίζουν το νησί και να διενεργούν ανακρίσεις προκειμένου να συλληφθεί το σύνολο των εμπλεκομένων στην πρωτοφανή αυτή υπόθεση. «Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν  εθνοφυλετικοί ή μόνο οικονομικοί λόγοι σ’ αυτή την αιματηρή σύγκρουση», δήλωσε έμπειρος αξιωματικός και πρόσθεσε « για εμάς όμως τέτοια γεγονότα είναι πολύ σημαντικά και η γρήγορη σύλληψη των δραστών, δίνει και το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων. Πάνω από 25 αστυνομικοί δεν έχουν καν κοιμηθεί και θα συνεχίσουν μέχρι να τους συλλάβουμε όλους».