SEA DIAMOND:ΚΥΡΙΕ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΤΕ;

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;

 

 

 

 

 

Φεβρουάριος 2017. Σαντορίνη

Χωρίς άλλο σχόλιο. Απλώς αποκοπή-επικόλληση από την επίσημη σελίδα του σημερινού Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη.

 

 

«Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, πραγματοποίησε περιοδεία στο νησί της Σαντορίνης, συνοδευόμενος από τον Τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Βρούτση.

 

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Σαντορίνη συμμετείχε σε συσκέψεις με τον Δήμαρχο Θήρας κ. Αναστάσιο Ζώρζο, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Ηλία Πελέκη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης κ. Γεράσιμο Κανακάρη , την Έπαρχο Θήρας κα. Θεώνη Λειβαδάρου, φορείς της Σαντορίνης, πολιτευτές και κομματικά στελέχη της Ν.Δ., όπου ενημερώθηκε για σημαντικά θέματα, που απασχολούν την Σαντορίνη. Μετά το πέρας της επίσκεψης του, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θεωρώ αδιανόητο το γεγονός ότι η Σαντορίνη, που παράγει το 2,5% του ΑΕΠ της Ελλάδας και αποτελεί έναν από τους δέκα καλύτερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, να αντιμετωπίζει προβλήματα που φαλκιδεύουν την τουριστική της ανάπτυξη, αλλά και την βιωσιμότητά της.

Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ένας επισκέπτης, όταν προσεγγίζει το λιμάνι της Σαντορίνης είναι αποκαρδιωτική.

Είναι ασύλληπτο το γεγονός, ότι το λιμάνι Αθηνιού, το κεντρικό λιμάνι της Σαντορίνης, εκτός του ότι είναι πολύ μικρής έκτασης και οι υποδομές του κρίνονται απαρχαιωμένες, αντιμετωπίζει στατικά προβλήματα και εμφανείς επικίνδυνες καθιζήσεις.

 

 

Οι παρεμβάσεις στο λιμάνι, κρίνονται απαραίτητες, επιτακτικές και πρέπει να εξευρεθούν άμεσα κονδύλια για την χρηματοδότηση έργων υποδομής.

 

 

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι το Λιμεναρχείο Θήρας υποστελεχώνεται και στερείται μέσων απαραίτητων για την ασφάλεια όπως π.χ. πλωτών μέσων για έρευνα διάσωσης και αστυνόμευσης της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής.

Επιπλέον, στο βυθό του συγκεκριμένου λιμένα, παραμένει ακόμη βυθισμένο το κουφάρι του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, που αποτελεί  ωρολογιακή βόμβα για το θαλάσσιο περιβάλλον του νησιού και παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει ανασυρθεί.

Καλούμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να αναλάβει τις ευθύνες της, να ενσκήψει στα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της Σαντορίνης και να δώσει άμεσες λύσεις.»

https://plakiotakis.gr/dilosi-santorini/?fbclid=IwAR1CT2cdeOn3SB8m7pc6um2rwQwxv–vTd5LANdauTXYw68xoKgHEh6dhYM

[contact-form][contact-field label=”Όνομα” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Ιστοσελίδα” type=”url” /][contact-field label=”Μήνυμα” type=”textarea” /][/contact-form]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *