ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΤΗΝΟΣ

ΜΕ 2,5 ΜΕΤΡΑ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ 2 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ

 

 

Φωτό: http://www.tinostoday.gr
Φωτό: http://www.tinostoday.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχει κηρυχθεί το νησί της Τήνου, που από προχθές, βρίσκεται αντιμέτωπη με τη σφοδρή επέλαση του χιονιά. Σε κάποια σημεία του νησιού, το χιόνι έχει φτάσει τα 2,5 μέτρα και σύμφωνα με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη που μίλησε στον Top Melody 104.9 fm, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ήδη έχουν μεταφερθεί μηχανήματα από την Αττική, τα οποία όμως δεν επαρκούν λόγω των πληγμάτων που δέχεται από την κακοκαιρία το λεκανοπέδιο, με αποτέλσμα οι τοπικοί αρμόδιοι, να είναι φειδωλοί στην παραχώρησή τους.

Ένα εκχιονιστικό μηχάνημα, ανετράπη, χωρίς -μέχρις στιγμής- να έχει γίνει οποιαδήποτε αναφορά για τραυματισμούς, ενώ ελικόπτερο, μετέφερε εξοπλισμό για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Αργότερα θα φτάσει κι άλλο ελικόπτερο, ωστόσο η δυσκολία έγκειται στο γεγονός πως η Τήνος ηλεκτροδοτείται μέσω Άνδρου που κι αυτή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

 

ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

 
Για σημαντική ολιγωρία του μηχανισμού Πολτικής προστασίας του Δήμου Άνδρου, έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Θεολόγου, σε δηλώσεις του στον Top Melody 104.9 fm. ‘Έχουμε αντιμετωπίσει και δυσκολότερες καταστάσεις στο παρελθόν, αλλά τα προβλήματα δεν ήταν τόσο πολλά, γιατί ήμασταν προετοιμασμένοι”, είπε. Παρά το γεγονός, ότι δεν υπάρχουν παντελώς αποκλεισμένα χωριά, η κυκλοφορία, διεξάγεται με δυσκολία και οι αντιολισθητικές αλυσίδες, είναι απολύτως απαραίτητες. Το κύριο βάρος, έχει ωστόσο δοθεί στην αποκατάσταση των δικτύων της ΔΕΗ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και τα δύο νησιά, που περνούν δύσκολες, ώρες.