ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΜΥΚΟΝΟΣ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ

Προσπάθεια να λύσει το αδιέξοδο της Μυκόνου, καταβάλλει ο κ. Πουσσαίος.

Προσπάθεια να λύσει το αδιέξοδο της Μυκόνου, καταβάλλει ο κ. Πουσσαίος.

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΜΥΚΟΝΟΣ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ

  «Την αδυναμία του Δήμου Μυκονίων να διαχειριστεί την κρίσιμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί στους τομείς της καθαριότητας και των λυμάτων, με την ανεπαρκή αποκομιδή των απορριμμάτων, την ανύπαρκτη ανακύκλωση, την καταστροφική διαχείριση του ΧΥΤΑ  και τον κίνδυνο απένταξης από το ΕΣΠΑ του έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο νησί, το Σάββατο 10 Αυγούστου.

Ο κ. Πουσσαίος που συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση πως η απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει το νησί εν μέσω θέρους στοιχειοθετεί τριτοκοσμικές καταστάσεις και ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Μυκόνου Βασίλης Μαργάρας και ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Κουκάς.

Προκειμένου να μην κηρυχθεί ο πλέον τουριστικός προορισμός της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τις δυσμενείς επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται, ο κ. Πουσσαίος πρότεινε συγκεκριμένες δράσεις για την επίλυση του προβλήματος, σηματοδοτώντας την πρόθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να σταθεί αρωγός στην κρισιμότητα των στιγμών, προτάσεις με τις οποίες τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συντάχθηκαν κατά πλειοψηφία.