ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΥΚΟΓΑΛΟΥΣΑ

ΕΚΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

 

 

ΡΟΥΣΟΧΑΤΑΖΑΚΗ_ΓΛΥΚΟΓΑΛΟΥΣΑ copy   Ο ενοριακός παιδικός σταθμός “Η Γλυκογαλούσα” της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων, σας προσκαλεί στην 6η εισήγηση του προγράμματος της Σχολής Γονέων η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 05 Μαρτίου 2016, στην Αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας στα Φηρά και ώρα 17:00 – 19:00.
Εισηγήτρια της συνάντησης αυτής, είναι η κυρία Μαρία Ρουσοχατζάκη, λογοπαθολόγος-λογοθεραπεύτρια, με θέμα διάλεξης “Παράγοντες καθυστέρησης της ανάπτυξης του λόγου. Χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προβληματίσουν και να οδηγήσουν τον γονέα σε λογοπαθολόγο-λογοθεραπευτή”.

 

Σκοπός του σεμιναρίου: Οι διαταραχές του λόγου αφορούν τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο. Συχνά οι διαταραχές στον προφορικό λόγο παρουσιάζονται πρώτες. Μπορεί, και οι μεν και οι δε, να είναι εκ γενετής ή επίκτητες. Οι παράγοντες που τις δημιουργούν ή επηρεάζουν την εμφάνισή τους είναι οργανικοί, αλλά επιπρόσθετα, μπορεί να συνυπάρχουν ή να προστίθενται στην πορεία και παράγοντες ψυχολογικοί ή και οικογενειακοί/κοινωνικοί.
Πώς οι γονείς και οι δάσκαλοι μπορούν να εντοπίζουν εύκολα τις δυσκολίες στο λόγο και να προχωρούν σε πρόληψη ή έγκαιρη παρέμβαση;.
Αυτά και άλλα, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν, με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση στο θέμα αυτό.
Η είσοδος είναι δωρεάν.
Στους παρευρισκομένους εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *