SAVE: Βγαίνουμε στους δρόμους! Οι δράσεις συνεχίζονται

Δελτίο Τύπου για περιβαλλοντικές ενημερωτικές δράσεις

Στο κλείσιμο της θερινής σαιζόν 2019, συνεχίζουμε την ενημέρωση. Η πληθωρική Σαντορίνη δέχεται την μεγάλη πίεση των πλαστικών “φίλων” που φαινομενικά εξυπηρετούν – διευκολύνουν στις ανθρώπινες συνήθειες, αντίθετα με το περιβάλλον που δέχεται τον τεράστιο όγκο τους πολλαπλασιάζοντας την περιβαλλοντική ρύπανση. “Φίλοι” μιας χρήσης που βρίσκονται παντού, τριγυρνούν στους δρόμους, στις παραλίες και καταλήγουν στη θάλασσα, εκεί που “κρύβονται” για πάντα.

Στα ενημερωτικά περίπτερα που θα στηθούν τις επόμενες μέρες σε κεντρικά σημεία του νησιού ενημερώνουμε τους πολίτες για το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Παρουσιάζουμε αποτελέσματα από την συλλογή στη Σαντορίνη και τα νησιά των Κυκλάδων και συζητάμε με τον κόσμο, προτείνοντας λύσεις με μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες οι οποίες μπορούν να μας κάνουν χαρούμενους.

Το ενημερωτικό περίπτερο θα ταξιδέψει στην Οία, τα Φηρά και την Περίσσα από τις 20 Σεπτέμβρη έως τις 31 Οκτώβρη. Οι δράσεις εντάσσονται στο φετινό πρόγραμμα “Pollution Prevention 2019” του “Dive In Action” οι οποίες αφορούν στην πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης της περιοχής της Σαντορίνης.

Βγάζουμε από την ζωή μας το πλαστικό μιας χρήσης.
• Χρησιμοποιώ επαναχρησιμοποιoύμενο ποτήρι.
• Πίνω νερό σε δικό μου επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού.

Δωρητής: Κοινωφελές ‘Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη
www.aclcf.org, https://www.facebook.com/ACLCF/.
#aclcf # single_use_plastic_free

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *