Site icon Santonews

ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΑΕΜΥ

Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

 

Τέλος στη φημολογούμενη ακηδία και τη δεδομένη δυσκαμψία του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΜΥ, θέτει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Santonews, ο κ. Παύλος Πολάκης θέλει να αναζωογονήσει τον τρόπο λειτουργίας της ΑΕΜΥ, στοχεύοντας κυρίως στο μεγάλο προσωπικό στοίχημα-όπως λένε άνθρωποι οι οποίοι τον γνωρίζουν- που είναι το Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας, δεν αλλάζουν μόνο πρόσωπα αλλά κυρίως το Κέντρο Βάρους, της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας, που μέχρι τώρα, ενώ οφείλει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού της στο Νοσοκομείο Θήρας, αυτό εκπροσωπείται με ένα μόλις μέλος (τον κ. Μιχάλη Ρούσσο). Η νέα σύνθεση- αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες- θα περιλαμβάνει μια γυναίκα Πρόεδρο που ταυτόχρονα θα είναι και Διευθύντρια του Νοσοκομείου. Εντάσσεται στο Δ.Σ ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, παραμένει ο κ. Ρούσσος και ίσως προστεθεί ένα ακόμα μέλος από τη Σαντορίνη.

 

Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε τελειώνει ο ακατανόητος ανορθολογισμός που ήθελε το πιο ζωτικό και δαπανηρό τμήμα της ΑΕΜΥ, να διοικείται εκ του μακρόθεν. Χαρακτηριστικό είναι πως, ενώ το ζήτημα του αξονικού τομογράφου, είναι γνωστό και επιτακτικό εδώ και πολύ καιρό, μόλις προχτές (psdnforr3-tl7) αναρτήθηκε στο “Διαύγεια” η προκήρυξη, η οποία μάλιστα έχει χρόνο έναρξης την 1η Νοεμβρίου και ισχύ των προσφορών 270(!) μέρες. Αν προστεθεί και το χρονικό περιθώριο των 60 ημερών (2 μήνες) που δίδεται στον ανάδοχο προκειμένου να εγκαταστήσει τον εξοπλισμό, τότε γίνεται σαφές πως οι πολιτικές εντολές για την κατά το δυνατόν γρηγορότερη λειτουργική πληρότητα της νέας Νοσοκομειακής Μονάδας, σταμάτησαν στο κόκκινο σε κάποια φανάρια διασταύρωσης των Θρακομακεδόνων.

Το θέμα είναι, να μην επιβεβαιωθεί στην περίπτωση της ΑΕΜΥ, το εκπληκτικό που είχε πει ο θυμόσοφος Χαρίλαος Φλωράκης, μετά τις εκλογές του 1981, αλλά αποτελεί διαχρονική και αιχμηρή πολιτική παρακαταθήκη: “Αλλαγές βλέπω, Αλλαγή δεν βλέπω”.

Save

Save

Exit mobile version