Site icon Santonews

ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ ΨΩΜΙ ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Ο ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

 

 

 

Η αρτοβιομηχανία “Καραμολέγκος”, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία του κλάδου στην Ελλάδα. Η ρίζα της όμως βρίσκεται σε ένα μικρό αρτοποιείο της Έξω Γωνιάς που διατηρούσε περίπου 60 χρόνια πριν ο πατέρας του Ηλίας Καραμολέγκος. Στη δεκαετία του ’70 μετοίκησε στην Αθήνα, όπου με ένα φούρνο στην Αγία Παρασκευή ξεκίνησε μια αλματώδη πορεία στο χώρο των αρτοσκευασμάτων, καταλαμβάνοντας τελικά δεσπόζουσα θέση στον κλάδο.

 

Ο οικογενειακός φούρνος στην Έξω Γωνιά

Ο ίδιος ο Μανώλης Καραμολέγκος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο, όταν έπεσε θύμα μιας μυθιστορηματικής απαγωγής και τελικά με τον ήπιο και μειλίχιο ύφος του κατάφερε και έπεισε τον Μολδαβό απαγωγέα του να τον απελευθερώσει. Όπως μάλιστα αναφέρει η ειδησεογραφία της εποχής, μετά το αίσιο τέλος, πρόσφερε σιωπηρά δουλειά, οικονομική στήριξη και τρόφιμα στη σύζυγο και το παιδί του δράστη.

 

Σήμερα, έχοντας ως σήμα κατατεθέν τις εξαιρετικές γεύσεις  και  την ποιότητα που έκαναν αγαπητή τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση της Έξω Γωνιάς, προχωρά σε ένα ακόμα βήμα. Δημιουργεί και προωθεί στην αγορά τη σειρά “ΠΡΟΖΥΜΟ” που έχει τέσσερις κατηγορίες ψωμιού που προέρχονται από διάφορους παραδοσιακούς τύπους ανά την Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτά και το “Πρόζυμο-Σαντορινιό”, που όπως αναφέρει το Athens Magazine είναι “ΠΡΟΖΥΜΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΟ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ ΟΛΙΚΗΣ- με πλούσια & πολυεπίπεδη γεύση, εμπνευσμένο από την τραχύτητα της Σαντορίνης”.

 

Να σημειωθεί ακόμα πως ο Καραμολέγκος στηρίζει κάθε πολιτιστική ή κοινωφελή δράση στη γενέτειρά του, διαθέτοντας δωρεάν προϊόντα της εταιρείας του, αλλά και εξοπλισμό, σε συλλόγους και εκδηλώσεις.

 

 

Exit mobile version