ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ/ΕΛΛΑΔΑ: ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2017

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ

 

 

Καθώς πλησιάζει η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του κόσμου, η ΙΤΒ Βερολίνου (8-12 Μαρτίου), πολλές εφημερίδες και τουρ-οπερέϊτορς, προχωρούν σε εκτιμήσεις για τις τάσεις του 2017. Μεγάλη χαμένη της χρονιάς, σύμφωνα με εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Badische-Zeitung, είναι η Τουρκία. Επικαλούμενη στοιχεία των ειδικών, η εφημερίδα σημειώνει πως οι γείτονες, δέχτηκαν το 2016, περίπου 1.700.000 Γερμανούς επισκέπτες λιγότερους, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

 

Κύριος λόγος βέβαια, η πολιτική αστάθεια λόγω του αποτυχημένου πραξικοπήματος και η συνεχιζόμενη ένταση στην τουρκική κοινωνία, εξαιτίας της εντεινόμενης αυταρχικότητας του καθεστώτος Ερντογάν.

“Οι Γερμανοί ταξιδεύουν ακόμα ανέμελοι – αλλά πού θα πάνε;”, αναφέρει η Badische-Zeitung, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Πολλοί τουρίστες αποφεύγουν την Τουρκία, ενώ άλλες μεσογειακές χώρες, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, ανθούν”. Προσθέτει επίσης, πως λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων, ακόμα και προορισμοί όπως το Παρίσι ή οι Βρυξέλλες, υποφέρουν.

«Η ασφάλεια θα παίξει ένα ρόλο, αλλά δεν θα είναι σε όλα το καθοριστικό ζήτημα», δήλωσε στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος της ένωσης Γερμανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ( DRV), Torsten Schäfer, ενώ ο επικεφαλής της ΙΤΒ David Ruetz , μίλησε για μια “νέα κανονικότητα” και “νέα ομαλότητα”. Ωστόσο ο Schäfer, έχοντας μια πιο σαφή εικόνα λόγω των δεδομένων που διαχειρίζεται η DRV, τονίζει: “ Οι παραθαλάσσιοι προορισμοί στην Ισπανία με τις Βαλεαρίδες Νήσους και τις Κανάριες Νήσους και η Ελλάδα θα πρέπει να έχουν πραγματικά πολύ κόσμο. Η Ελλάδα ανθεί μέχρι τώρα».

Μια μικρή ανάκαμψη περιμένουν προορισμοί όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία, αλλά γι αυτούς ανέκυψε ένα ακόμα, μάλλον απρόσμενο πρόβλημα. Η ισλαμοφοβική ρητορική του Πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, συντηρεί κάποιους φόβους, με αποτέλεσμα η ανάκαμψη να είναι περιορισμένη.

Η μεγάλη κερδισμένη, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι η Σαντορίνη, και είναι χαρακτηριστικό πως το άρθρο κοσμείται από μια φωτογραφία του νησιού, με τη λεζάντα: “ Ο δημοφιλής προορισμός της Σαντορίνης: Ελλάδα ανακηρύχθηκε από τους tour operators ως ο πιο επιθυμητός -δυναμικός σε τάση (Trendziel) για τη σεζόν του 2017”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *