ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΤΟ SUPERMODEL ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES

  ft_santoriniΟι συστάδες των ασβεστωμένων σπιτιών  με τους μπλε τρούλους και τα γαλάζια παράθυρα ή πόρτες, προσελκύουν χιλιάδες “πεινασμένους για τοπία του Instagram” τουρίστες στη Σαντορίνη, ακόμα και στις αρχές του Φθινοπώρου”, γράφουν σε αφιέρωμα τους οι FINANCIAL TIMES, εστιάζοντας ωστόσο σε εκείνους που δεν θέλουν να απολαμβάνουν περιστασιακά την ομορφιά του νησιού. “Για τους αγοραστές σπιτιών όμως, η πιο ελκυστική πτυχή αυτού του ηφαιστειακού νησιού, μπορεί να είναι οι τιμές των κατοικιών”, τονίζει ο συντάκτης Troy McMullen.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια, οι σοβούσα οικονομική κρίση στην Ελλάδα, συμπαρέσυρε και την αγορά ακινήτων, και επικαλούμενος των Έλληνα διευθύνοντα σύμβουλο μιας εταιρείας ακινήτων, σημειώνει ότι από το 2008 οι τιμές είχαν μια πτώση της τάξης του 40-50%. “Η αγορά έχει ανακάμψει σε ένα βαθμό από τότε, αλλά οι τιμές εξακολουθούν να είναι 35 τοις εκατό χαμηλότερο από ό, τι ήταν πριν από οκτώ χρόνια” τονίζει.

Το θέμα, όμως είναι πως οι FT, εστιάζουν και στην κερδοφορία που μπορούν να έχουν τα αγοραζόμενα ακίνητα, στους νέους ιδιοκτήτες τους. Ανάλογα με την τοποθεσία και τη γειτνίαση με τη θάλασσα, η ενοικίαση μιας εβδομάδας κατά τη διάρκεια της αιχμής της άνοιξης και του καλοκαιριού σε ένα ανακαινισμένο ξενοδοχείο τεσσάρων υπνοδωματίων σε ορισμένα τμήματα του νησιού φτάνει έως και € 10.000, κερδίζοντας μια απόδοση της τάξης του 8 τοις εκατό” γράφει επικαλούμενος τους κτηματομεσίτες ο McMullen, “Μικρότερα σπίτια κοντά στην παραλία, σε χωριά, όπως το Καμάρι κυμαίνονται από € 3.000 έως € 5.000 την εβδομάδα προς ενοικίαση”.

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *