“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΤΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΝΗΣΙ”

ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 

 

“Όμορφα ηλιοβασιλέματα, γραφικά χωριά και παραλίες από λάβα”

“Η Σαντορίνη είναι το νησί που είναι σχεδόν πάντα απεικονίζεται σε καρτ-ποστάλ από την Ελλάδα και περιλαμβάνεται στη λίστα επιθυμιών πολλών ερωτευμένων ζευγαριών για τους πιο ρομαντικούς προορισμούς”, γράφει η σουηδική εφημερίδα mariestadstidningen (φέτος κλείνει τα 200 χρόνια συνεχούς έκδοσης!), σε δημοσίευμά της με το οποίο προτείνει τα έξι καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος κατά τις διακοπές του στο νησί. “Το ηφαιστειακό νησί της Σαντορίνης, πήρε σάρκα και οστά μετά από μια γιγαντιαία ηφαιστειακή έκρηξη χιλιάδες χρόνια πριν, και έχει απότομους γκρεμούς που βουτούν ως τη θάλασσα, δημιουργώντας μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα”, γράφει η συντάκτρια Nina Bjordal και προσθέτει: “ Ταυτόχρονα, τα λευκά ειδυλλιακά χωριουδάκια, τα οποία είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί, δίνουν μια αίσθηση γραφικής και αυθεντικής Ελλάδας”.

Τα έξι καλύτερα πράγματα που προτείνει η Μariestadstidningen, είναι:

Πεζοπορία στο μονοπάτι Φηρών- Οίας.

“Απολαύστε μια καταπληκτική εμπειρία πεζοπορίας στη διαδρομή από τα Φηρά και μέχρι το πανέμορφο χωριό της Οίας στη βόρεια. Κάποιος μπορεί φυσικά να ξεκινήσει από την Οία , αλλά το πλεονέκτημα της εκκίνησης στα Φηρά είναι ότι η πόλη είναι υψηλότερη από την Οία και ως εκ τούτου έχει λιγότερες κλίσεις”.

 

 

 

Δείτε το ηλιοβασίλεμα πάνω από την Οία

Η Οία είναι ένα πανέμορφο χωριό και επομένως πρέπει να είστε διατεθειμένοι να το μοιραστείτε με πολλούς άλλους τουρίστες κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου. Είναι καλύτερο, συνεπώς, για να αποφευχθεί αυτή η περίοδο. Λέγεται ότι το ηλιοβασίλεμα πάνω από την Οία είναι το πιο όμορφο”.

 

 

 

Περιήγηση με αυτοκίνητο από παραλία σε παραλία

“.. αξίζει τον κόπο όταν συνειδητοποιείς πόσο περισσότερο μπορείτε στη συνέχεια να δείτε το νησί. Απολαύστε την ελευθερία του να είναι σε θέση να πηγαίνετε και να φεύγετε όποτε θέλετε, για να δείτε την αγαπημένη σας παραλία. Στο Καμάρι και σε ολόκληρη την Ανατολική Ακτή είναι οι μακριές παραλίες από βότσαλα λάβας μ Στη νότια ακτή υπάρχουν αρκετές μικρές παραλίες με άμμο στο βυθό. Ένα ζευγάρι από συμβουλές είναι να βιώσετε το θέαμα της μαύρης παραλίας της Περίσας στο νότο, καθώς και την Κόκκινη Παραλία – μια απίστευτα εντυπωσιακή παραλία”.

Απολαύστε το ηφαίστειο και θερμές πηγές

“… μπορείτε να επισκεφτείτε το ηφαιστειογενές νησί της Νέας Καμένης με σκάφος και μετά μπορείτε να περπατήσετε μέχρι το ηφαίστειο και να δείτε τον καπνό που διαφεύγει από τον κρατήρα, και να κάνετε μπάνιο στις θερμές πηγές. Πολλές από αυτές τις οργανωμένες εκδρομές τελειώνουν με μια όμορφη θέα στο ηλιοβασίλεμα”.

Επισκεφθείτε ένα οινοποιείο

“Υπάρχουν πολλά οινοποιεία διάσπαρτα σε όλο το νησί, […]Εδώ μπορείτε να σταματήσετε για να απολαύσετε ένα ποτήρι ή δύο, ενώ θα μαθαίετεν για το βασικό ρόλο κρασιού στην ανάπτυξη του νησιού”.

Βάση για περιηγήσεις σε άλλα νησιά

Με τη μικρή απόσταση από πολλά από τα άλλα νησιά στη συστάδα των Κυκλάδων, η Σαντορίνη είναι η ιδανική βάση για ταξίδι. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να ξεκινήσουν με πλοία από το συγκεκριμένο νησί και από το λιμάνι, μπορείτε εύκολα να φτάσετε στα όμορφα νησιά της Ίου, τη Νάξο, την Πάρο και την Αμοργό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *