Site icon Santonews

“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ- ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ

 

 

“Το ηλιοβασίλεμα είναι από σημαντικότερα στοιχεία ενός ταξιδιού. Οι χρυσές αποχρώσεις και το πορτοκαλί φως, κάνουν κάθε φωτογραφία όμορφη με ένα μαγικό χρώμα και δίνουν μια σχεδόν εξωπραγματική αύρα, σε κάθε σκηνικό”, γράφει σε αφιέρωμά του το Ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι Antena 3 και προσθέτει: “ Επιπλέον, συνήθως σηματοδοτεί το τέλος μιας κουραστικής μέρας με , πεζοπορία στα αξιοθέατα και σκληρά παζάρια με τους εμπόρους (εδώ αστειεύομαι). Θέλω να σταματήσω τώρα σε ένα από τα – όχι χωρίς λόγο-  πιο διάσημα ηλιοβασιλέματα του κόσμου . Το ηλιοβασίλεμα του ελληνικού νησιού της Σαντορίνης”.

 

Το αφιέρωμα, υπογράφει ο επικεφαλής ταξιδιωτικός συντάκτης του καναλιού, Marino Holgado που αφού δώσει μερικές συνοπτικές πληροφορίες, για την ιστορία και τη γεωλογία του νησιού, σημειώνει:
“Αν υπάρχει είναι ένα ιδιαίτερα κατάλληλο μέρος για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη είναι η Οία, στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού. Λευκά σπίτια,που αλληλοεπικαλύπτονται, γαλάζιοι τρούλοι εκκλησιών και ο παλιός ανεμόμυλος, είναι μια αντιπροσωπευτική εικόνα που έχουμε δει σε καρτ ποστάλ και αποτελεί το ειδυλλιακό πρότυπο των ελληνικών νησιών. Η συμβουλή μου, είναι να δείτε το ηλιοβασίλεμα από το κάστρο της Οίας (που είναι μάλλον ένα απλό προπύργιο), χτισμένο σε μια βραχώδη προεξοχή, που μοιάζει με πλώρη της Οίας καθώς εισχωρεί μέσα στη θάλασσα.

 

Από εδώ δεν θα έχετε μόνο μια ολοκληρωμένη εικόνα του ήλιου καθώς πέφτει πάνω στα νερά του Αιγαίου, αλλά και την πραγματική μαγεία του ηλιοβασίλεματος της Σαντορίνης, με την αντανάκλαση του φωτός που βάφει με μαγικά χρώματα τα φωλιασμένα στην κορυφή του γκρεμού τα κατάλευκα σπίτια κρ και τον ουρανό να μεταλλάσσεται με απίστευτες αποχρώσεις”.

 

 

El pueblo de Oia, en lo alto del acantilado de Santorini | Foto: Marino Holgado

 

 

Las casas y las cúpulas azules de Oia reciben la luz del atardecer | Foto: Marino Holgado

 

 

Contemplando el atardecer desde el castillo de Oia | Foto: Marino Holgado

 

Exit mobile version