Site icon Santonews

“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ”

ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 

 

  Ένα υμνητικό αφιέρωμα στη Σαντορίνη, φιλοξένησε ο λατινοαμερικανικός ενημερωτικός όμιλος El Nacional”. Ο συντάκτης του, μάλιστα αφήνει το λυρισμό να ξεχειλίσει στο γραπτό του αφού το διανθίζει την άφθονη ιστορία με σύγχρονες αναφορές. “Ο Αλμπέρ Καμύ μίλησε για αυτά τα «μακρινά νησιά όπου οι άνθρωποι ζουν και πεθαίνουν τρελοί και χαρούμενοι,», γράφει χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: “αυτά τα απομακρυσμένα νησιά μας κάνουν να ονειρευτούμε τον εξωτισμό και την ομορφιά του πλανήτη. Η Ελλάδα, η μητέρα του πολιτισμού του δυτικού κόσμου, σαγηνεύει με τους ναούς, την Ακρόπολη, τους χρησμούς και τους θεούς της, και προσφέρει στους ταξιδιώτες την γοητεία των νησιών του Αιγαίου”.

Εστιάζοντας στη συνέχεια στη Σαντορίνη, τονίζει: “[…] τα Φηρά και η Οία φαίνονται πόλεις φτιαγμένες από τους θεούς ή νεράιδες ή είδωλα που είναι σε αντίστιξη. Όλες οι κατασκευές είναι λευκές, οι πόρτες και τα παράθυρα είναι μπλε και οι θόλοι και οι κυρτές μορφές κυριαρχούν. Η αρμονία, η συμμετρία, η αίσθηση των αναλογιών, όλα δείχνουν την τελειότητα. Πολλά στενά σπίτια και μικρά ξενοδοχεία είναι κλιμακωτά στο βράχο, το ένα πάνω από το άλλο και η άψογη λευκότητά τους δημιουργεί μια όμορφη αντίθεση με το βαθύ μπλε χρώμα της θάλασσας.

Για την Οία, επιφυλάσσει ειδική αναφορά: “Στο χωριό της Οίας, που βρίσκεται στο ένα άκρο του νησιού, μπορείτε να παρακολουθήσετε την δύση του ήλιου που φαίνεται να βυθίζεται στη θάλασσα, και πλημμυρίζει από την παλέτα του κόκκινου:, πορτοκαλί, μαύρο και μοβ. Ο ίδιος ήλιος που έλαμπε τα κατορθώματα του Αχιλλέα, του Έκτορα, του Πριάμου και του Οδυσσέα σε αυτή την ιερή γη και σε αυτά τα νησιά που έδωσαν την παγκόσμια φιλοσοφία, την επιστήμη και τον πολιτισμό. Η Σαντορίνη, το πιο φωτογραφικό νησί στον κόσμο!”.

 

Exit mobile version