Site icon Santonews

«ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ»

ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 

 

 

«Η Ελλάδα, είναι μια χώρα που με το μπλε της σημαίας της θα μπορούσε να αντιπροσωπεύσει απόλυτα το έντονο χρώμα των κρυστάλλινων νερών της. […] είναι η μητέρα της δυτικής κουλτούρας, αλλά έχει και ένα υψηλό τουριστικό επίπεδο, όπως  στις γοητευτικές Κυκλάδες» , γράφει η Λατινοαμερικάνικη επιθεώρηση Kienyke, κάνοντας ειδική αναφορά και εκτεταμένο φωτορεπορτάζ στη Σαντορίνη, την οποία χαρακτηρίζει «Νησί της φαντασίας».

« Το  νησί της Σαντορίνης , είναι ένα μεσογειακό τοπίο σκαρφαλωμένο στο βράχο, με θέα την Καλντέρα και το Αιγαίο, το οποίο έχει σχήμα μισού φεγγαριού» γράφει ο συντάκτης και σε άλλο σημείο προσθέτει: «Αν και η Σαντορίνη είναι ένα μικρό νησί, αποτελείται από αρκετές πόλεις, όπως η πρωτεύουσα της Θήρας ή τα Φηρά, η Οία, το Ημεροβίγλι και το Φηροστεφάνι, τα οποία βρίσκονται εκεί στην άκρη του βράχου. Επίσης τον Καρτεράδο, τον Πύργο, το Καμάρι και την Περίσσα για τις υπέροχες παραλίες και τις ταβέρνες τους».

 

Όμως ειδική μνεία γίνεται στη γαστρονομία του νησιού. «Η γαστρονομία της Σαντορίνης συνδέεται με τη μεσογειακή διατροφή, όπου τα πιάτα είναι γεμάτα ελαιόλαδο, χρώμα και πάνω απ ‘όλα, γεύση. Ο Μουσακάς είναι ένα πιάτο κρέατος με μελιτζάνες, κανέλα και κόκκινο κρασί, από την άλλη υπάρχει η σάλτσα ταραμοσαλάτα που αναμιγνύει τα αυγά ψαριών, με ψωμί, κρεμμύδι και λεμόνι, εξαιρετικά ορεκτικά  όπως οι Κεφτέδες που είναι μπάλες πικάντικο κρέας  Πιάτα με βάση τα ψάρια που είναι λαβράκι ή τσιπούρα. Θαλασσινά όπως το χταπόδι και το καλαμάρι». Να σημειωθεί επίσης πως το αφιέρωμα, είναι μέρος μιας σειράς με τους πέντε καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης.

Santorini, isla de fantasía

 

 

 

:

  • La playa de Perivolos: la cosmopolita

  • Los puertos de Ammoudi y Armeni: situado debajo de Oia. Donde se recomienda bocear bajo el acantilado

 

Exit mobile version