Site icon Santonews

“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ”

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

 

 

“Όταν σκεφτόμαστε την Ελλάδα, σκεφτόμαστε αμέσως τα νησιά, τις εξωτικές παραλίες, τους απίστευτους αρχαιολογικούς χώρους και την γαστρονομία τους. Και όλα αυτά είναι μέρος του ρομαντικού και γραφικού τοπίου που προφέρει η Σαντορίνη σε εσάς”, γράφει το μεγάλο Ισπανόφωνο δίκτυο estilodf, δημιουργώντας παράλληλα ένα φωτορεπορτάζ, από εικόνες που κατέγραψαν επισκέπτες στο νησί

“Αυτή η περιοχή έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος που αναμφισβήτητα θα σας αναγκάσουν να προγραμματίσετετις επόμενες διακοπές σας εκεί”, υποστηρίζει, για να προσθέσει: “Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε το νησί είναι το τέλος της άνοιξης και του καλοκαιριού, καθώς το κλίμα είναι μια ιδέα. Αν και κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών και είναι αρκετά ζεστό”.

Και ο συντάκτης του ρεπορτάζ, συνεχίζει: “Η Σαντορίνη είναι γνωστή για τα ηλιοβασιλέματα, τους γνωστούς θόλους και τα λευκά σπίτια της με τις μπλε πόρτες που μοιάζουν μσαν καρτ ποστάλ”. Αναφέρεται επίσης στη γαστρονομία του νησιού, αλλά και στα ιστορικά του αξιοθέατα. “Υπάρχουν επίσης αρκετοί αρχαιολογικοί χώροι που είναι διάσπαρτοι στα χωριά Αρχαία Θήρα, Προφήτης Ηλίας, Πύργος και Βλυχάδα. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας το Μέγαρο Γκύζη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, ή το Πολιτιστικό Μπελλώνειο, μεταξύ άλλων”.

Στις προτάσεις του estilodf βρίσκεται και το ηφαίστειο: “Αν σας αρέσει η περιπέτεια, δεν πρέπει να χάσετε την εκδρομή στο ηφαίστειο της Νέας Καμένης και της Παλαιάς, για την οποία πρέπει να πάρετε μια βάρκα που φεύγει από το λιμάνι. Μόλις φτάσετε σε αυτά τα μικρά νησάκια, μπορείτε να περπατήσετε στα μονοπάτια της μαύρης λάβας του ηφαιστείου και να ανακαλύψετε τον κρατήρα και τους πίδακες των ατμών θείου και να ολοκληρώσετε την περιήγησή σας με ένα ζεστό μπάνιο ακόμα και την άνοιξη”.

ΒΙΝΤΕΟ:

 

Exit mobile version