“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ”

ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 

 

“Η ισπανόγλωσση εφημερίδα elcomercio, δημιούργησε ένα μικρό αφιέρωμα για τη Σαντορίνη. Το υπογράφει ο συντάκτης Christian Reto, που γράφει χαρακτηριστικά: “Η Σαντορίνη χαρακτηρίζεται από το σχήμα μισοφέγγαρου που έχεις και τα λευκά της κτίρια, τα οποία φαίνονται ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα, τα Φηρά Η πρωτεύουσα σάς προσκαλεί να περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της. Για να μεταβείτε στο παλιό λιμάνι πρέπει να να κατέβετε 588 σκαλοπάτια.

Μετά τα Φηρά, η πόλη της Οίας είναι η πιο επισκέψιμη πόλη. Πολλοί ταξιδιώτες τολμούν να περπατήσουν τα 10 χιλιόμετρα που χωρίζουν την πρωτεύουσα από αυτή την πόλη και αυτό συνεπάγεται πεζοπορία σε μονοπάτι από δύο έως πέντε ώρες. Οι λιγότερο περιπετειώδεις τύποι προτιμούν να πάρουν το λεωφορείο να νοικιάσουν ποδήλατα ή ATV.

Η Οία ξεχωρίζει για τα κυκλαδίτικα σπίτια της, και κτίρια όπως η εκκλησία της η Πλατσανή. Το υποχρεωτικό τελετουργικό είναι να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα στις 8 μ.μ. Εάν κατεβείτε 300 σκαλοπάτια, θα φτάσετε στο λιμάνι. Ο κόλπος Αμμούδι έχει μια όμορφη παραλία, που σας περιμένει”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *