“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ -ΣΩΤΗΡΙΟΝ ΕΤΟΣ 2018 ”

ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΝΤΟΥΣΗ.

 

 

 

 

Μαντούσης Γρηγόρης, Ταξίαρχος ε.α Ελληνικής Αστυνομίας

“Κάνοντας έναν απολογισμό της καθημερινότητας του νησιού,που διαβιώνω και θεωρείται ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός και μάλιστα από τους πρώτους,διαπίστωσα χωρίς ιδιαίτερη σκέψη ότι η Σαντορίνη είναι ένα εχθρικό νησί!

Είναι εχθρικό:

Στους ΑΜΕΑ. Αφού σχεδόν σε κανένα σημείο του, δεν υπάρχουν οι ανάλογες προσβάσεις,πεζοδρόμια αλλά και ζώνες διέλευσης.
Στα παιδιά. Αφού οι παιδικές χαρές ρημάζουν κλειστές. Οι δε ανοιχτές αλάνες και κοινόχρηστοι χώροι, όπου τουλάχιστον τα παιδιά θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν, βρίθουν από απορρίματα και ξερά χόρτα. Επιπλέον σαρδελοποιούνται στους χώρους εκπαίδευσης, από την έλλειψη αιθουσών και τους απαγορεύεται η εκπαίδευση στην οδική ασφάλεια, με το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής κλειστό.

Στους κατοίκους. Αφού “απολαμβάνουν” βρωμιά,έλλειψη φωτισμού,άθλιο οδικό δίκτυο,μόνιμες κυκλοφοριακές συμφορήσεις, ελλιπέστατο λιμάνι,αλλά “απολαμβάνουν” παράλληλα και υψηλά κόστη δημοτικών τελών και φόρων και γενικά υψηλό κόστος διαβίωσης.

Στους τουρίστες. Αφού ταλαιπωρούνται στις πύλες εισόδου – εξόδου και στους δρόμους από την κυκλοφοριακή κίνηση και την έλλειψη χώρων στάθμευσης, που όμως αφού ικανοποιήσουν την τέρψη τους, από το φυσικό κάλλος του νησιού και την πολυτέλεια των ξενοδοχείων, κλείνουν τη μύτη τους από την δυσωδία των κάδων απορριμμάτων που έχουν να πλυθούν από τότε που αγοράστηκαν και αποστρέφουν το βλέμμα τους από τα σκουπίδια που χύνονται στο δρόμο.

Πόσο κρίμα! Ενας επίγειος παράδεισος που οι άνθρωποι τον μετατρέπουν σε κόλαση!”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *