«ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ»

“ΟΠΟΙΟΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΕΡΠΑΤΕΙ” …ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ.

 

 

 

Η φωτογραφία που δεν βλέπετε, είναι από το Καμάρι που δεν φαίνεται, τη φροντίδι ενός Δήμου που δεν ντρέπεται.

Η φωτογραφία που δεν βλέπετε, είναι από το Καμάρι που δεν φαίνεται, τη φροντίδι ενός Δήμου που δεν ντρέπεται.

Αεροδρόμιο. Διεθνές. Πύλη του νησιού. Έχει βραδιάσει και είσαι ξένος. Πρώτη φορά στο νησί. Έχεις νοικιάσει αυτοκίνητο με τη συμφωνία να το αφήσεις στο πάρκινγκ. Πως όμως πας στο αεροδρόμιο;. Εδώ σε θέλω κάβουρα!. Μόνο με Gps. Οι λάμπες σβηστές.

Άγιος Γεώργιος Περίσα. Πάλι πίσσα. Κατράμι. Διαμαρτυρίες των περιοίκων στο Δήμο. Απάντηση: «Χάλασε το φωτοκύτταρο». Και στο μυαλό, η απίστευτη ατάκα του εκπληκτικού Αρκά: «Γιατρέ πονάει το πόδι μου. Τι να κάνω;». – «Να κουτσαίνεις».

Πιθανό σενάριο για τα του Δήμου μας:

  • «Κύριοι του Δήμου, δεν έχει φως στην περιοχή μου, τι να κάνω;».
  • -«Να μάθεις να περπατάς στα σκοτεινά».
  • «Μα τι λέτε, εδώ δεν βλέπω τίποτα».
  • «Και τι θες βραδιάτικα και σουρτουκεύεις έξω από το σπίτι;. Δεν ξέρεις πως όποιος τη νύχτα περπατεί….».

kamari_nyxta2

Για τους ανυπάκουους. Όχι σενάριο. Πραγματικότητα. Σκοτεινή. Η ηλικιωμένη κ. Χρυσή Αναπλιώτη. Ζει μόνη στο Καμάρι και κάθε απογευματάκι πηγαίνει λίγες δεκάδες μέτρα παραπάνω, στο σπίτι της κόρης της. «Να κάτσουμε, να δούμε λίγο τηλεόραση μαζί, να μην κοιμηθεί με τις κότες», λέει η θυγατέρα της. Η γερόντισσα, έπεσε χτες και χτύπησε το πόδι της (θα τη δείτε ή μάλλον θα την ακούσετε, γιατί είναι σκοτεινά) στο βίντεο. Η κόρη διαμαρτύρεται συνεχώς στο Δήμο. Κανείς δεν της δίνει σημασία. Απειλεί με εισαγγελέα. Σιγά μην ιδρώσει κανενός το αυτί.

Με τον τοπικό σύμβουλο, Αρτέμη Δακουτρό (της πλειοψηφίας) διασχίζουμε το νυχτερινό Καμάρι. Σκοτάδι. Είπαμε. «Σαντορίνη προορισμός όλο το χρόνο». Για Extreme Sports, μάλλον. Το μισό Καμάρι, βυθισμένο στο σκοτάδι. Θα δείτε το βίντεο. Ερασιτεχνικό είναι. Χωρίς προβολέα. Μόνο νύχτα πιάνει, αλλά προτίμησα να το «φωτίσω» όσο γινόταν, παρά να ακούγονται μόνο οι φωνές). ΒΙΝΤΕΟ:

Και στο Νημπορειό, το ίδιο. Και σε άλλες περιοχές. Αν δεν είναι θεοσκότεινα, στην καλύτερη είναι αναμμένες οι μισές λάμπες. Οικονομία!. Τα λες στο Δήμαρχο ή στους Αντιδημάρχους και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους. «Ουδεπόποτε!!!. Δεν μας εγκρίνουν προσωπικό. Δεν έχουμε ηλεκτρολόγο. Δεν έχουμε τόνα, δεν έχουμε το άλλο. Φταίει η Πολιτεία, ο νόμος, ο Χατζηπετρής, το πέταγμα της πεταλούδας στο Τόκυο που φέρνει χάος στη Σαντορίνη. Φταίει … φταίει… φταίει». BINTEO 2q

Και από την άλλη στις συνεντεύξεις, κόρδωμα και κορδακισμοί. «Απορροφήσαμε τα περισσότερα χρήματα στις Κυκλάδες». Με τι;. Με καλαμάκι του φραπέ ή με σφουγγαράκι από τα Lidl;. Τη δυσαρέσκεια του κόσμου που μεταλλάσσεται σε οργή την απορροφάτε κι αυτήν;. Και αφήστε τα «απορροφήσαμε», οι γνωρίζοντες, γνωρίζουν τι απορροφήσατε. Και ποιοι δούλεψαν γι αυτά. Και τι χρωστάτε σε αυτήν την καλοκουρδισμένη μηχανή που λέγεται ΔΕΥΑΘ.

Περίβολος 8 Ιανουαρίου 2016 (φωτογραφία από αναγνώστη της Santonews)

Περίβολος 8 Ιανουαρίου 2016 (φωτογραφία από αναγνώστη της Santonews)

Απορροφήσατε και τα τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού. Δηλαδή δεν τα απορροφήσατε, τα διογκώσατε. Ο κ. Δακουτρός με οδήγησε και στο νέο πάρκινγκ. «Οι «Μπαλάδες» του Καμαριού», μου είπε, «Καινούρια χωματερή». Και έχω χτεσινό ρεπορτάζ, με την κάμερα. Εκεί που εξελίσσεται η μπίζνα με τα ανακυκλώσιμα υπάρχει οργασμός δραστηριότητας. Φέρνουμε κι από άλλα νησιά. Στην ίδια την καθαριότητα, μούγκα στη στρούγκα. Σας έχω έτοιμο το λίγο οπτικό υλικό (3 ώρες βόλτα στο Νότο του νησιού για πλάνα τοπίου, όχι για ρεπορτάζ).

Φώτα -Καθαριότητα, σημειώσατε Χ. Τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτοφωτισμού σημειώσατε στο τεφτέρι με τα βερεσέδια. Τα γερόντια, κλείστε τα στο σπίτι τους, όταν πέφτει ο ήλιος. Μόνο στις εκλογές να τα παίρνετε από το χέρι για να ψηφίσουν τους σωτήρες τους.

Παρακαλώ, τη Fraport, που αγόρασε το αεροδρόμιο. Μήπως θέλει να αγοράσει όλο το νησί;. Καλύτερα να πωληθεί, παρά να σπαταληθεί.

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η kalergis kostas λέει:

    Αυτή είναι η παραλία στον περίβολο Σαντορίνης,, Στο 2016. Μαύρο Σκοτάδι 8 Ημέρες Τώρα και δεν ΕΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Κάνεις.. Ούτε να περπατήσει Κάνεις δεν Βλέπεις Τίποτα, φοβασε να περπατησεις. ..!!! Αδιαφορία και Ένα Μεγάλο Αίσχος. …

  2. Ο/Η APOSTOLIS λέει:

    μια και ακουμπατε τετοια ευαισθητα θεματα για το νησι μας θα πρεπει να αναφερουμε και την κατασταση που επικρατη με τα δρομολογια των λεωφορειων που τα δρομολογια τους ειναι τα ιδια σε επαρχεια της ουγκαντας….σαν δεν ντρεποαστε και θελουμε να λεγωμαστ προορισμος για ολο τον χρονο……..
    ειναι παντως καλο αν και γινομαστε ρεζιλι σαν νησι να λεγοντε αυτα ισως μπορει καποιος κοποτε να βοηθηση …….
    ισως με της αναφορες αλαξη κατι
    ισως με της αναφορες ξυπνησουν εκει στον δημο που μονο φορους μαζευουν απο τα εαντονταδες μαγαζια και σπιτια που του ακουμπαν τον οβολο τους………καθε μηνα που πανε ρε αυτα που απο περισυ τον χειμωνα δεν αξιοθηκατε να φτιαξετε τον κεντρικο δρομο του νησιου που παει Μεσσαρια-Καμαρι…….σαν δεν ντρεπομαστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *