ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΡΑΣΙ ΠΑΡΑ ΝΕΡΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑΚΟ ΑΦΟΡΙΣΜΟ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΘ ΓΙΑ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

 

 

 

 

«Νέες προοπτικές για την εξοικονόμηση και την διαχείριση του νερού στη Σαντορίνη από τη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. με την συνεργασία του Διεθνούς Οργανισμού Global Water Partnership Mediterranean»

 

Με στόχο να αλλάξει το τοπίο διαχείρισης του νερού στη Σαντορίνη, να προχωρήσει σε μεθόδους ανακύκλωσης του, αλλά και σε προγράμματα εκπαίδευσης, η ηγεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο και στελέχη του  Παγκόσμιου Οργανισμού GLOBAL WATER PARTNERSHIP MEDITERRANEAN, όπου έγινε μακρά συζήτηση, για συνεργασία και επιχορήγηση προγραμμάτων προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

 

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Μεσογειακού Σκέλους της Παγκόσμιας Σύμπραξης για το νερό GWP-MED, καθηγητής Μιχαήλ Σκούλλος, η senior programme officer GWP-MED Κωνσταντίνα Τόλη και η χημικός MED, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το MIO-ECSDE MEDIES Βίκυ Μαλωτίδη, καθώς και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας Μανόλης Ορφανός, ο πολιτικός μηχανικός, υπεύθυνος στο τμήμα μελετών της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. Βασίλης Πράπας και η Ειδική Σύμβουλος του Προέδρου Ειρήνη Βλαβιανού, έγινε εις βάθος ενημέρωση για:

  • εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχέση με το νερό, για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες,
  • προγράμματα που αφορούν στην ανάπτυξη πρωτοποριακών δράσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας και την επαναχρησιμοποίηση του νερού και
  • τα χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποίησης τους.

 

 

 

Η συνάντηση ήταν η βάση και η αρχή της συνεργασίας με τον σημαντικότερο Οργανισμό διαχείρισης προγραμμάτων νερού, ώστε η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. να γίνει μέρος κάθε καλής περιβαλλοντικής  πρακτικής που θα ανεβάσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα είναι μέρος των παγκόσμιων και πρωτοποριακών εξελίξεων.

 

 

Με αταλάντευτο γνώμονα τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση των υπηρεσιών αλλά και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, η ηγεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που θα αλλάξει την εικόνα του νησιού προς όφελος και όχι εις βάρος των κατοίκων».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *