ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ- ΠΕΚΙΝΟ: LOVE STORY

Το δημοφιλέστερο κινέζικο σήριαλ, γυρίζεται ταινία με σκηνικό τη Σαντορίνη.

Το δημοφιλέστερο κινέζικο σήριαλ, γυρίζεται ταινία με σκηνικό τη Σαντορίνη.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ- ΠΕΚΙΝΟ: LOVE STORY

  To Beijing Love Story (Ιστορία αγάπης στο Πεκίνο)  είναι η δημοφιλέστερη τηλεοπτική σειρά της Κίνας που δείχνει τη ζωή, τα προβλήματα και τους έρωτες μιας ομάδας νεαρών αγοριών και κοριτσιών στην αχανή κινεζική πρωτεύουσα. Η επιτυχία της ήταν τέτοια που η Wanda Media του μεγάλου επενδυτικού ομίλου Wanda Group, αποφάσισε να μεταφέρει τις περιπέτειες των πρωταγωνιστών και στη μεγάλη οθόνη.  Δεν περιορίστηκαν όμως σε αυτό. Ήθελαν ο ρομαντισμός που αποπνέει το στόρι να υποστηρίζεται και από το αντίστοιχο φυσικό σκηνικό κι έτσι επέλεξαν την Αθήνα και τη Σαντορίνη, προκειμένου να δώσουν και διεθνή διάσταση στο φιλμ.

  Η τελική συμφωνία κλείστηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα, όπου η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συμφώνησε να αναλάβει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού τη φιλοξενία του κινηματογραφικού συνεργείου. Έτσι, τα γυρίσματα ξεκινούν στη Σαντορίνη γύρω στα μέσα Ιουλίου, με προοπτική η ταινία να είναι έτοιμη για να προβληθεί ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (14 Φεβρουαρίου).

  Κρίνοντας από την επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς, εκτιμάται πως την ταινία θα παρακολουθήσουν πάνω από 200.000.000 κινέζοι, που θα πλημμυριστούν από εικόνες της Σαντορίνης.