Site icon Santonews

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΥΣ

ΙΤΑΛΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 

 

 

 

“Υπάρχουν μερικά θρυλικά νησιά στην Ευρώπη για να επισκεφτείτε αυτό το καλοκαίρι, μέρη που βυθίζουν τις ρίζες τους μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, μεταξύ ιστορίας και θρύλου: ένας συνδυασμός που αυξάνει περαιτέρω τη γοητεία τους”, γράφει η ταξιδιωτική συντακτική ομάδα του -αθλητικού κατά κύριο λόγο- ιταλικού περιοδικού sportoutdoor24.it . Το ενδιαφέρον στο δημοσίευμα, δεν είναι η κατάταξη των νησιών, όσο το γεγονός πως οι συντάκτες ρίχνουν  μια ματιά στην ενδιαφέρουσα ιστορία τους.

  “Όπως στην περίπτωση ορισμένων νησιών της Ευρώπης που οι αρχαίες ιστορίες γεννούν έπη ηρώων και θεών ή  διαποτίζονται από ιστορίες που ξεθωριάζουν σε μύθους. Ανάμεσά τους υπάρχουν νησιά εξαιρετικής ομορφιάς , όπως οι Κυκλάδες, η Σαντορίνη και η Μύκονος, με τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας που μας έχουν παραδοθεί, η Ίμπιζα , που πήρε το όνομά της από μια αιγυπτιακή θεότητα, η Μαγιόρκα στενά συνδεδεμένη με τους Ναΐτες και η Λαμπεντούζα , αρχικά κατοικημένη από δύο ερωτευμένα ζευγάρια” σημειώνουν.

 

Την πρωτιά στη λίστα έχει η Σαντορίνη και το περιοδικό αναφέρει:

  “1. Σαντορίνη, η αρχαία Ατλαντίδα

Η ιστορία αυτού που θεωρείται η βασίλισσα των Κυκλάδων θα συνδεόταν με τη θρυλική Ατλαντίδα που αφηγείται ο Πλάτωνας , βυθισμένη από μια φυσική καταστροφή. Στην πραγματικότητα, γνωστή και ως Θήρα , η Σαντορίνη κατοικήθηκε από έναν εξελιγμένο πληθυσμό του μινωικού πολιτισμού, πριν καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό από μια βίαιη ηφαιστειακή έκρηξη”.

Exit mobile version