ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ CHINA DAILY   & ΤΟΥ ASIA ONE

 

 

 

Είναι συχνό το θέαμα. Δεκάδες νεαροί Κινέζοι, σουλατσάρουν στα δρομάκια της Σαντορίνης. Τα κινητά, σε ετοιμότητα. Το ηλιοβασίλεμα, παραδίδεται στην “κατάνυξη” των φλας.

Η Σαντορίνη, έχει κερδίσει την καρδιά των κινέζων. Αυτό, εκτός από ευχάριστο, είναι και ρεαλιστικά αποδοτικό για το νησί. Βλέπετε, οι Κινέζοι, δεν διαλέγουν κατ’ ανάγκη Ιούλιο-Αύγουστο, δεν συνωστίζονται σε παραλίες και ενδιαφέρονται κυρίως για ιστορία, πολιτισμό και αξιοθέατα.

Η μεγαλύτερη αγγλόφωνη εφημερίδα της Κίνας, η CHINA DAILY και ο ιστότοπος ASIA ONE, έχουν ειδικό άρθρο για την αυξανόμενη προτίμηση, των νεαρών κινέζων στο νησί.

Γράφει χαρακτηριστικά, ο συντάκτης Cheng Si:

“Τα νεαρά ζευγάρια επιλέγουν τώρα την Ελλάδα ως προορισμό για να τραβήξουν τις φωτογραφίες του γάμου τους, γεγονός που συμβάλλει και στην ενίσχυση των τουριστικών δεσμών”.

Το νησί της Σαντορίνης, το Αιγαίο και η Ακρόπολη στην Αθήνα, είναι από τα κορυφαία αξιοθέατα των κινέζων ταξιδιωτών λόγω της ρομαντικής ατμόσφαιρας και της ιστορικής τους αρχιτεκτονικής.

Ο Trip.com Group, ένας online ταξιδιωτικός πράκτορας στη Σαγκάη, δήλωσε επίσης ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν έντονη επιθυμία να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στη δεκαετία του ’80 και του ’90 κράτησαν τα περισσότερα τουριστικά πακέτα στην Ελλάδα – αντίστοιχα για το 22% και το 21% των συνολικών κρατήσεων.

Τα ομαδικά ταξίδια παραμένουν η πιο δημοφιλής επιλογή για κινέζους ταξιδιώτες, με εξατομικευμένες περιηγήσεις που αναδεικνύονται ως μια νέα τάση.

Περίπου το 86% των πελατών της Trip.com που ταξίδευσαν στην Ελλάδα το έκαναν ως ομαδική (προεπιλεγμένη) περιήγηση, οι ανεξάρτητες περιηγήσεις αποτελούσαν το 5% και οι ατομικές περιηγήσεις για τον πελάτη αποτελούσαν το 9%.
Εντούτοις, οι γλωσσικοί φραγμοί και ορισμένες υποβαθμισμένες εγκαταστάσεις, αποτελούσαν εμπόδια στην περαιτέρω ανάπτυξη του εξερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα.

“Για παράδειγμα, υπάρχουν προβλήματα για τους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν νερό στη Σαντορίνη και η κάλυψη των κινητών τηλεφώνων δεν είναι διαθέσιμη σε εθνικό επίπεδο”, δήλωσε ο Zou Yu, διευθυντής του ευρωπαϊκού τουρισμού στο Trip.com Group.

“Ελπίζουμε ότι οι εγκαταστάσεις εκεί μπορούν να βελτιωθούν για να προσφέρουν στους ταξιδιώτες μια καλή εμπειρία”.

 

Ο Wang Wenwen, υπάλληλος δημοσίων σχέσεων στο ταξιδιωτικό πρακτορείο Qunar στο Πεκίνο, δήλωσε ότι η εταιρεία του έχει δει στα τελευταία χρόνια τη συνεχή αύξηση των ανθρώπων που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ιδίως μεταξύ των νεότερων γενεών.

“Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των ταξιδιωτών που έφτασαν στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 8,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και αυξήθηκε κατά 66% σε σύγκριση με το 2016”, ανέφερε ο Wang. “Τα τελευταία πέντε χρόνια, το 36% των πακέτων περιηγήσεων στην Ελλάδα στην πλατφόρμα μας, αγοράστηκαν από ταξιδιώτες κάτω των 30.”

Είπε, ακόμα, πως ο αυξανόμενος αριθμός των απευθείας πτήσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας ήταν ένας από τους κινητήριους παράγοντες πίσω από την έκρηξη των μετακινήσεων.

«Χρειάζονται μόνο 10 ώρες για να πετάξουν από το Πεκίνο στην Αθήνα», δήλωσε”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *