Site icon Santonews

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΟΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ…♬ ♬… ΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ♬ ♬!

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥΣ

 

 

 

  Η Σαντορίνη, είναι “ο τόπος των αιώνιων εραστών”. Ο “ιδανικός προορισμός για μήνα του μέλιτος”. Το “απόλυτο σκηνικό για μια υπέροχη γαμήλια τελετή”. Τίτλοι, από το Διεθνή Τύπο. Ωραία. Αλλά, οι… χωρισμένοι, δεν γιορτάζουνε ποτέ; (που λέει και η Άντζελα). Οι μοναχικοί, τα μπακούρια, τα γεροντοπαλίκαρα, οι γεροντοκόρες, οι αμετανόητοι εργένηδες, “τρώνε πόρτα” στο ομορφότερο νησί του κόσμου;.

Η Santonews, πιστή στην κοινωνική της αποστολή, έψαξε και ανακάλυψε πως η Σαντορίνη, όχι μόνο ενδείκνυται για τις σχετικές κατηγορίες, αλλά βρίσκεται στον “αφρό” των παγκόσμιων προορισμών για μοναχικούς.

 

 

“Τα μοναχικά ταξίδια, σας επιτρέπουν περισσότερη ενδοσκόπηση και απόλαυση των πολιτιστικών αγαθών ενός προορισμού”, γράφει στον Business Insider, η Sarah Schmalbruch και το άρθρο της αναδημοσιεύει στην παγκόσμια έκδοσή της η Yahoo, χρησιμοποιώντας ως κεντρικό φόντο μια εντυπωσιακή φωτογραφία του Paul D’Ambra από τη Σαντορίνη. “Τα ελληνικά νησιά, είναι ιδανικά για μοναχικά ταξίδια”, γράφει η Schmalbruch και παραθέτοντας ένα εκπληκτικό φωτογραφικό άλμπουμ, προσθέτει: “ Η περιπλάνηση, ανάμεσα στις συστάδες των όμορφων λευκών και γαλάζιων κτιρίων, κάνει τα ελληνικά νησιά, μια ιδανική επιλογή για ταξίδι χωρίς συντροφιά. Μπορείτε επίσης να χαλαρώσετε στα παραλιακά μπαρ, ή να επιλέξετε ένα θαλάσσιο περίπλου για να δείτε τα γειτονικά νησιά”.

 

 

Επίσης, κάποιοι έχουν βρει χρυσοφόρο φλέβα, διοργανώνοντας γκρουπ με σόλο ταξιδιώτες στη Σαντορίνη. Η Gabriella Le Breton στην Daily Telegraph περιγράφει ένα τέτοιο ταξίδι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “ Συνήθως ταξιδεύω και δειπνώ μόνη μου, αλλά ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτική στο να επισκεφτώ τη Σαντορίνη μόνη, καθώς αυτό το νησί, είναι συνώνυμο με τους γάμους και το μήνα του μέλιτος. Σαν μοναχική ταξιδιώτισσα, με όλη τη σημασία της λέξης, φοβόμουν πως ακόμα και η ικανότητά μου να βρεθώ σε αυτή τη συναρπαστική απομόνωση, θα ετίθετο υπό αμφισβήτηση σε ένα τόσο ρομαντικό περιβάλλον”.

  Οπότε, η επιλογή ήταν ένα μοναχικό ταξίδι, αλλά… παρέα με άλλους της ίδιας συνομοταξίας, υπό την διοργάνωση της εταιρείας Cue Fusion Escapes, που έχει αναπτύξει και μια ιδιαίτερη επιχειρηματική φιλοσοφία σε αυτό το είδος τουρισμού. “Γνωρίζω εκ πείρας ότι υπάρχει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της συντροφικότητας και της μοναξιάς, στο ταξίδι” εξηγεί η επικεφαλής της εταιρείας, Rachel Harvey . «Εμείς φροντίζουμε για τις πτυχές του σχεδιασμού των διακοπών που εγγυώνται την ποιότητα χρησιμοποιώντας ξενοδοχεία, εστιατόρια και φορείς που γνωρίζουμε καλά. Ναι, φέρνουμε τους ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αντίληψη για μοναχικότητα μαζί σε ένα χαλαρό περιβάλλον, αλλά το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι η σκηνοθετημένη κοινωνικοποίηση ή τα παντρολογήματα”.

 

 

  Άλλοι, όπως η δημοφιλής ιστοσελίδα αυτοβελτίωσης (αυτοβελτίωση, στα ελληνικά σημαίνει, πως αντί να ψάχνω ταίρι, αυτοβασανίζομαι για να ανακαλύψω τι μου συμβαίνει και δεν έχω ταίρι) Livelovesara.com, προτείνει ένα ταξίδι στη Σαντορίνη σε μια φρεσκοχωρισμένη φίλη της, προκειμένου να “επουλώσει τις πληγές της ψυχής της” (Healing Your Soul in Santorini Greece). “Έψαξα στο διαδίκτυο για ότι νόμιζα ότι θα ήταν ένα καλό μέρος για να πάει. Ήθελα κάποιο μέρος που είχε το σωστό τύπο του vibe που θα χρειαζόταν για να επουλωθεί, γι ‘αυτό πρότεινα τη Σαντορίνη, στην Ελλάδα”, γράφει η επιμελήτρια του ιστολογίου. (Μια συμβουλή της Santonews, προς ναυτιλλομένους : όπου ακούτε για vibes, θετική ενέργεια και θετική σκέψη, γίνετε Λούηδες. Είστε στη γειτονιά που οικονομάνε τρελά οι ψυχίατροι, οι γιόγκι και οι “εναλλακτικοί θεραπευτές”).

 

Ο λόγος ξανά στη Σάρα: “Σκέφτηκα ότι αυτό θα ήταν το ιδανικό μέρος για να πάει και να θεραπεύσει την ψυχή της. Να ξοδέψει τις μέρες και τις νύχτες της βλέποντας τα ατέλειωτα όμορφα ηλιοβασιλέματα, ενώ το καλό φαγητό και το κρασί φαίνονται σαν τέλεια λύση για μια ραγισμένη καρδιά. Θα μπορούσε να περάσει ήσυχα απογεύματα απλά περπατώντας χωρίς προορισμό, κοιτάζοντας έξω το τοπίο, να στοχαστεί σχετικά με την απόλυτη ομορφιά μπροστά της, ή απλά να πίνει αργά ένα φραπέ, καθώς θα γράφει την ιστορία της, ικανοποιώντας έτσι την ανάγκη της να πει αυτά που θέλει”.

 

 

 

   Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο, κάνοντας ένα ταξίδι μετά το διαζύγιο να γράψεις κανένα βιβλίο, από αυτά που θέλουν όλη την ετήσια παραγωγή της Softex για να τα διαβάσεις. Όπως για παράδειγμα το βιβλίο “ Thera”, της ισραηλινής Zeruya Shalev, που προσομοιάζει το διαζύγιο της πρωταγωνίστριας της με την ηφαιστειακή έκρηξη της Σαντορίνης και κάνει συνεχείς αναδιφήσεις (φλασμπακ, ελληνιστί) της ιστορίας του νησιού. http://www.tabletmag.com/jewish-arts-and-culture/books/55513/ashen

 

 

 

 

  ή όπως το “Santorini marriage” της Margaret Mayo, που έκανε θραύση εις τας Αμερικάς. https://www.fantasticfiction.com/m/margaret-mayo/santorini-marriage-bargain.htm .

Exit mobile version