“ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΓΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ”

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ BOB TAYLOR

 

 

 

“Κάποιοι λένε ότι η έκρηξη της Σαντορίνης προκάλεσε πολλούς θρύλους στην ελληνική μυθολογία, συμπεριλαμβανομένου του μυστηρίου της χαμένης πόλης της Ατλαντίδας. Σήμερα, είναι ένας συνδυασμός καταπληκτικών τοπίων και ειδυλλιακών καταλυμάτων που συνδυάζονται με καταστήματα παγκόσμιας κλάσης και ιστορική εξερεύνηση. Αυτά κάνουν τη Σαντορίνη έναν από τους πιο παραμυθένιους προορισμούς στην Ελλάδα. Η Σαντορίνη έχει γίνει πράγματι μια “γη για όλες τις εποχές”, γράφει ο βραβευμένος τηλεοπτικός παραγωγός / δημοσιογράφος και συγγραφέας Bob Taylor .

Στο άρθρο του, που αναδημοσιεύεται στο commdiginews με τον τίλο “Ασυνήθιστες εμπειρίες στη Σαντορίνη”, προτείνει μεταξύ άλλων: την περιήγηση του νησιού με ένα Quad Bike (οι γνωστές “γουρούνες”). Επίσης την επίσκεψη στην ενεργή ανασκαφή του Ακρωτηρίου. “Αν σας εμπνέει η ιδέα να παρακολουθήσετε ή να συμμετάσχετε σε μια πραγματική αρχαιολογική ανασκαφή, μπορείτε να το κάνετε στο αρχαίο Ακρωτήρι. Εδώ μπορείτε να παρατηρήσετε επιστήμονες που ανακαλύπτουν, θραύσμα με θραύσμα και πλακόστρωτο το πλακόστρωτο, αρχαία αντικείμενα που διασκορπίζονται ανάμεσα στα ερείπια μιας πόλης που υπήρχε τον 17ο αιώνα π.Χ.”, γράφει ο Taylor. Επόμενη επιλογή του, είναι φυσικά το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, για την ολοκλήρωση της ιστορικής εμπειρίας.

Δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείπουν τα κρασιά. “Γευτείτε το Ασύρτικο”, γράφει, “ Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια 4ωρη περιήγηση σε αμπελώνα με ένα sommelier (και οδηγό) όπου μπορούν να δοκιμάσουν ένα ποτήρι ή δύο μοναδικά γνήσια κρασιά της Σαντορίνης. Ή αν προτιμάτε, όταν έχετε περάσει μια μέρα στην Ανασκαφή, ή ένα πρωί στο μουσείο, ή απλά αν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από την εκδρομή με το όχημα, μπορείτε να το κάνετε και σε μια τοπική ταβέρνα”. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, αξίζει επίσης μια επίσκεψη στην Κόκινη Παραλία. “Είναι από τις πιο διάσημες του είδους της. Αλλά στην πραγματικότητα είναι μάλλον μια καλύτερη τοποθεσία για να χαλαρώσετε στον ήλιο, να απολαύσετε ένα ήσυχο πικνίκ ή απλά απολάυσετε το πανέμορφο τοπίο αντί για κολύμπι”.

Τελευταία πρόταση του Bob Taylor είναι μια κρουαζιέρα με Καταμαράν στην καλντέρα. “ Αν ξεκινήσετε αυτή την περιπέτεια, παίξτε ένα μικρό παιχνίδι με τον εαυτό σας και δείτε αν μπορείτε να καταλάβετε πότε τα λευκά σπίτια που στεφανώνουν το νησί αρχίζουν να μοιάζουν με χιόνι”, γράφει χαρακτηριστικά.

 

image: http://commdiginews-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/07/Santorini-from-the-sea.jpg

At first, Santorini looks like snow capped mountains. (Image via Wikipedia)

 

image: http://commdiginews-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/07/Sunrise-on-Santorini.jpg

Daybreak on Santorini. (iconicsantorini.com)
image: http://commdiginews-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/07/santorinibikerentals.com_.jpg

Quad bikes are a fun, fast and convenient way to get around the island. (santorinibikerentals.com)

 

image: http://commdiginews-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/07/Akrotiri-greece-feve_640.jpg

Akrotiri is a working archaeological site on Santorini. (Image via Wikipedia, GNU 1.2 license)

 

image: http://commdiginews-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/07/Bottle-of-wine.jpg

No visit to Santorini is complete without sampling Assyrtiko wine. (iconicsantorini.com)

 

image: http://commdiginews-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/07/Red-Beach.jpg

Red Beach really is red due to the metallic acidity that resulted from the major volcanic eruption on Santorini thousands of years ago. (greecetours.com)

 

image: http://commdiginews-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/07/catamaran-santorinicatamaran.com_.jpg

Try a catamaran in the caldera. (santorinicatamaran.com)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *