ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΦΗΡΑ ΣΤΟΥΣ «ΠΙΟ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΓΚΡΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΥ «ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ»

 

 

 

Santtorini_touropia_1«Τίποτα, δεν δημιουργεί καλύτερη αίσθηση μιας «Εμπειρίας του τέλους του κόσμου», από τις συνταρακτικές ακτές με τους κάθετους βράχους να ορθώνονται μέσα από τη θάλασσα. Στέκεσαι στην κορυφή αυτών των βράχων και το βλέμμα σου δεν συναντά τίποτα άλλο, παρά μόνο τον αχανή ωκεανό και τα τεράστια κύματα που σκάνε πάνω στα βράχια». Αυτή την εμπειρία «των άκρων» μετατρέπει σε λίστα ο ενημερωτικός-ταξιδιωτικός ιστότοπος «TOUROPIA», εντοπίζοντας τους πιο συγκλονιστικούς γκρεμούς πάνω από τη θάλασσα. Ψηλά, όχι μόνο στη φύση, αλλά και στη σχετική κατάταξη του περιοδικού, είναι και τα Φηρά (στην 3η θέση παγκοσμίως), για τα οποία γράφει:

«Το ελληνικό νησί της Σαντορίνης είναι διάσημο για την εκπληκτική θέα του, τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα, τα κατάλευκα κτίρια και το ενεργό ηφαίστειό του. Στα Φηρά, την πρωτεύουσα, «παντρεύονται» η Ενετοκρατία με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και τα λιθόστρωτα δρομάκια σφύζουν από καταστήματα, ταβέρνες, ξενοδοχεία και καφετέριες. Όλα αυτά, γαντζωμένα  στην άκρη των ύψους 400 μέτρων (1.300 πόδια), ψηλών βράχων που ορθώνονται από τη θάλασσα».

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ: http://www.touropia.com/most-dramatic-sea-cliffs-in-the-world/