Η «ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΧΑΛΑΡΗ

«Εκτός ατζέντας, ως ανύπαρκτο το θέμα του ραντάρ για τον κ. Δήμαρχο;

 

Προσβάλλουν το περιβάλλον και την ιερότητα του χώρου οι ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί.

Προσβάλλουν το περιβάλλον και την ιερότητα του χώρου οι ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί.

Εκτός ατζέντας στις συναντήσεις του με τον υπουργό Πολιτισμού, όλες αυτές τις μέρες, φαίνεται να έθεσε ο Δήμαρχος Θήρας το σημαντικό θέμα της επανατοποθέτησης του θόλου στο ραντάρ του πεδίου βολής Κρήτης στον Προφήτη Ηλία του νησιού μας με αποτέλεσμα, ο Ηγούμενος, κάτοικοι και επικεφαλής συνδυασμών να τρέχουν στο αεροδρόμιο να προλάβουν τον κ. Παναγιωτόπουλο για να συζητήσουν το θέμα. Επιμελώς ο Δήμαρχος απέφυγε να καλέσει ή να ενημερώσει τον Ηγούμενο, δίνοντας την ευκαιρία για μια συνάντηση, ώστε να καταθέσει τον φάκελο για το ραντάρ αλλά και να εκφράσει εμπράκτως την διαμαρτυρία του, τόσο της Μονής όσο πολιτών και φορέων στην υποβόσκουσα επαναλειτουργία του ραντάρ.

Η είδηση της άφιξης του υπουργού δεν είχε γίνει γνωστή μέχρι την δημοσιοποίηση από τα ΜΜΕ και η ατζέντα, που αφορούσε τους αρχαιολογικούς χώρους – μουσεία και το ωράριο λειτουργίας αυτών κατά την θερινή περίοδο, λακωνική και χωρίς καμία ερμηνεία περαιτέρω.

Η θέση του Δημάρχου

Ο κ. Δήμαρχος αγνοώντας ή αδιαφορώντας για την μεγάλη κινητοποίηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η αίθουσα κατακλύσθηκε από διαμαρτυρόμενους πολίτες με την παρουσία του Ηγούμενου της Μόνης και πάρθηκε απόφαση που καταδίκαζε την ενέργεια του υπ. Πολιτισμού, φέρεται να  μην έκανε καμία αναφορά στις συναντήσεις του με τον κ. Παναγιωτόπουλο, αγνοώντας το ως μη γενόμενο!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός και δημιουργεί ερωτηματικά όσο αφορά την θέση του κ. Δημάρχου στο θέμα, αν υπολογίσει κανείς, ότι την απόφαση για την επανατοποθέτηση του θόλου radome, έλαβε πρόσφατα, στις 20/02, το ΚΑΣ με υπογραφή του εν λόγω υπουργού και αμέσως ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο νησί.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως σκανδαλώδεις η όλη διαδικασία, αν τελικά μετά από άγνωστη παραίνεση φορείς, πολίτες, επικεφαλής παρατάξεων και Ηγούμενος δεν κατάφερναν να συναντήσουν τον κ. Παναγιωτόπουλο την στιγμή που αυτός αποχωρούσε από τη Σαντορίνη στον χώρο του αεροδρομίου.

 

Η συνάντηση στο αεροδρόμιο

Στην έκτακτη συνάντηση στο αεροδρόμιο παραβρέθηκαν ο Ηγούμενος της Μονής, οι επικεφαλής παρατάξεων κ. Αντώνης Σιγάλας, η κα Μαρία Αργυρού, ο κ. Γιώργος Χάλαρης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Άρης Χλωρίδης.

Από την πλευρά του ο υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος δεν έδωσε καμία διευκρίνηση στο θέμα κάνοντας αναφορά μόνο στην εισήγηση του ΚΑΣ σχετικά με την επένδυση του θόλου και παρέπεμψε, αρμοδίως στο υπ. Εθνικής Άμυνας. Ύστερα και από αυτή την εξέλιξη μπορεί κανείς να εικάσει, την επαναλειτουργία του ραντάρ με τις εντολές του υπ. Εθνικής Άμυνας αλλά όχι με τις ευλογίες της Μόνης, πολιτών και τοπικών φορέων που μετά και από την χθεσινή εξέλιξη βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση.

 

 

 

 

Ομάδα Τυπου

“Σαντορίνη Ενωτική Πορεία”