ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΙ»

ΕΚΤΕΝΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ «DESTINATIONS MAGAZINE»

 

 

Santorini_destinations magazine«Είναι το νησί των αντιθέσεων και του μυστηρίου. Ήταν πλούσιο και φτωχό. Χτίστηκε και καταστράφηκε. Κρύφτηκε κι αποκαλύφτηκε. Ακόμα και οι ψίθυροι που το συνδέουν με τη Χαμένη Ατλαντίδα, περιτριγυρίζουν αυτό το υπερφυσικό τοπίο», έγραψε πριν λίγο καιρό το εξειδικευμένο ταξιδιωτικό περιοδικό «Destinatios Magazine», σε ένα από τα πιο ενθουσιώδη δημοσιεύματα που έχουν γίνει για τη Σαντορίνη.  Με ακριβείς αναφορές, στην προέλευση  και ιστορία του η συντάκτρια  Rowena Bahl και ο φωτογράφος Brian Furbush, φιλοτεχνούν ένα άκρως ελκυστικό αφιέρωμα.

Santorini_destinations magazine2 Φτάνοντας στη Σαντορίνη του σήμερα η Bahl, γράφει: « η ζωή σε ένα προορισμό όπως η Σαντορίνη, έχει την αναπόσπαστη εμπειρία της θέας στην αστραφτερή μπλε καλντέρα, και την ελληνική φιλοξενία που είναι κομβικό σημείο για κατοίκους και επισκέπτες. Και δε μιλάμε για μια συνηθισμένη απόχρωση του μπλε ή τη συνήθη φιλοξενία. Αυτές είναι εμπειρίες τις οποίες μπορείτε να ζήσετε μόνο κάτω από τους Θεούς- που τους αισθάνεσαι  να παρατηρούν ακόμα ένα από τα γραφικότερα νησιά της Ελλάδας». Παραθέτοντας ένα εξαιρετικό πλούτο ιστορικών λεπτομερειών, από την Προϊστορία, τα αρχαία χρόνια, τη ρωμαιοκρατία, το Βυζάντιο και τους Σταυροφόρους, το αφιέρωμα, περιγράφει και την ταραγμένη γεωλογική ιστορία, καταλήγοντας στον 20ο αιώνα.

Santorini_destinations magazine3 Εστιάζει επίσης στα μοναδικά τοπικά προϊόντα, το κρασί και τη γαστρονομία. «Για τον επικούρειο ταξιδιώτη, η Σαντορίνη, είναι ο Παράδεισος», γράφει χαρακτηριστικά, «Διαψεύδει επίσης τη σύνδεση της Ελλάδας με το ούζο και τη ρετσίνα, καθώς έχει τις λευκές ποικιλίες  σταφυλιού, Ασύρτικο,  Αθήρι και το Αηδάνι που επιβίωσαν από τη φυλλοξήρα στα ηφαιστειακά εδάφη. Υπάρχει ατόφια μαγεία σε κάθε γουλιά: αν θα θέλαμε να πιούμε στην ιστορία, τότε αναμφίβολα, στη Σαντορίνη μπορούμε να πίνουμε την ίδια την ιστορία».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ : http://www.destinationsmagazine.com/santorini/