ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ «ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΕΓΓΥΣ»

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

streetview  Το instant street view (www.instantstreetview.com), είναι μια πρωτοποριακή υπηρεσία της μεγαλύτερης διαδικτυακής μηχανής αναζήτηση Google, που επιτρέπει στο χρήστη να κάνει περιήγηση στους δρόμους μιας πόλης ή σε μια περιοχή, έχοντας μια απίστευτα μεγάλη ανάλυση λεπτομερειών. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να εντοπίσει ακόμα και ένα πλαστικό μπουκάλι ή ένα σκουπίδι στο δρόμο.

 

"Βόλτα" σε ρυμίδι της Οίας

“Βόλτα” σε ρυμίδι της Οίας

Πριν λίγες μέρες η υπηρεσία έγινε διαθέσιμη και για τη Σαντορίνη, μόνο που η εικόνα του νησιού δε μοιάζει κολακευτική. Ο λόγος : η λεπτομερής φωτογράφιση έγινε χειμώνα, με αποτέλεσμα η εφαρμογή να δείχνει έρημους δρόμους, κλειδαμπαρωμένα καταστήματα, υλικά οικοδομών κι εργασίες σε εξέλιξη. Μπορεί κανείς να διακρίνει με μεγάλη ευκρίνεια και τις ταμπέλες, το εσωτερικό και τη διακόσμηση των καταστημάτων ενώ στα πρόσωπα και τους αριθμούς των οχημάτων η εικόνα θαμπώνει για ευνόητους λόγους .

Η λεπτομερής φωτογράφιση, έγινε χειμώνα και η εικόνα δεν κολακεύει ιδιαίτερα το νησί.

Η λεπτομερής φωτογράφιση, έγινε χειμώνα και η εικόνα δεν κολακεύει ιδιαίτερα το νησί.

Από την άλλη μεριά όμως, ο διαδικτυακός επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει πανοραμικές εικόνες που μάλλον τον αποζημιώνουν και να κάνει μια ψηφιακή βόλτα στα περισσότερα δρομάκια και ρυμίδια του νησιού.