Site icon Santonews

SANTONEWS- ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 25/4

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 24 ΑΠΡ 2016

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΗΡΑΣ

ΒΙΝΤΕΟ: ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ &

Η ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Α΄ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΗΡΑΣ

 

 

Απόντος του Δημάρχου Θήρας κ. Αναστασίου Νικολάου Ζώρζου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το γεγονός, ότι οι απουσίες του Δημάρχουν τείνουν να γίνουν κανόνες, επισημάνθηκε από τους Συμβούλους της Αντιπολίτευσης.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση, η Αντιπολίτευση, έθεσε τα ζητήματα της γενικότερης εικόνας του νησιού, για να εισπράξει αμηχανία και παραδοχές από τους ασκούντες τη Διοίκηση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια δέσμευση ότι θα ενταθεί η προσπάθεια, ώστε το νησί, να είναι στοιχειωδώς καθαρό.

 

Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Κ-Υ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΥΟΝΤΟΣ

 

Συνεχίζεται η κεκτημένη ταχύτητα, κάποιων στο Δήμο, που όλα τα δεινά του τόπου αποδίδονται στη δυσφημιστική πρόθεση των Μέσων Ενημέρωσης του νησιού. Ο Δημαρχεύων κ. Καφούρος, θεώρησε πως η δράση καθαρισμού του Κέντρου Υγείας έγινε για λόγους προβολής. (δείτε στο τέλος του Βίντεο για τον καθαρισμό, τη δήλωσή του).

 

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

 

Οδεύοντας προς την Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πραγματοποιήθηκε στην Σαντορίνη στις 17 του μήνα διοργανωμένη

από την ΤΟ του κινήματος πολιτική συγκέντρωση με ομιλητές τον γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Στέφανο Ξεκαλάκη και τον γραμματέα του Τομέα Πολιτικής των Νησιωτικών Χώρων Γιάννη Βλασερό.

Ο Στέφανος Ξεκαλάκης μεταξύ άλλων περιέγραψε στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τόνισε την ανάγκη της σύμπραξης των δυνάμεων της κεντροαριστεράς για την δημιουργία ενός ενιαίου πόλου που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα.

Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Γιάννης Βλασερός πού αναφέρθηκε

στις προτάσεις του τομέα της νησιωτικής πολιτικής στην επικείμενη συνδιάσκεψη

και επικεντρώθηκε στο οξύ θέμα της υγειονομικής κάλυψης των νησιών προτείνοντας λύσεις καί θίγοντας στο τέλος το μεγάλο θέμα της έναρξης της λειτουργίας του Νοσοκομείου Σαντορίνης το οποίο εξακολουθεί να περνάει μέσα από “συμπληγάδες.”. Στην συνέχεια έγινε ευρεία και γόνιμη συζήτηση σε πολλά θέματα τοπικού αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Τέλος ελήφθησαν αποφάσεις για την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ στην Σαντορίνη.

 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ

 

Απόδραση για Δράση

Σαντορίνη 6–7–8 Μαϊου

Πολυχώρος Βαβέλ

Μια τριήμερη συνάντηση απόδρασης και δράσης! Ένα ταξίδι στον κόσμο του ψυχοδράματος, προσανατολισμένο στη διεύρυνση και την ανάπτυξη της προσωπικότητας, μέσω της αξιοποίησης του υλικού που ο καθένας ήδη έχει μέσα του.

Μία ευκαιρία να συναντήσουμε τον εαυτό μας με έναν διαφορετικό τρόπο, να συναντηθούμε με άλλους, να μοιραστούμε, να συνδημιουργήσουμε!

Συντονίστριες:

Ζωή Ντότσικα, Κοινωνιολόγος, ψυχοδραματίστρια

Ηλιάννα Πεσσάρη, Ψυχολόγος, ψυχοδραματίστρια

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6938165911 και 2155159120 (Ηλιάννα Πεσσάρη).

Τοποθεσία: Babel Studio, παραλία Πορί, Σαντορίνη

Ιστοσελίδες: www.prosopikianaptixi.gr και www.psychodramaticcenter.gr/

Facebook event:  https://www.facebook.com/events/972639066151400/

 Πρόγραμμα εργαστηρίου:

Παρασκευή 6 Μαΐου: Άφιξη και Έναρξη εργαστηρίου 16.00-22.00
Σάββατο 7 Μαΐου:  Εργαστήρι ψυχοδράματος 11.00- 17.00
Κυριακή 8 Μαΐου: Κλείσιμο εργαστηρίου και αναχώρηση 10.00-13.00

Η άφιξη μπορεί να γίνει από την Πέμπτη το απόγευμα έως την Παρασκευή το μεσημέρι.

Οικονομικά Πακέτα:

190€ Διαμονή και Εργαστήρι
(150€/ ψυχοδραματικό εργαστήρι και 40€ η διαμονή για 2 διανυκτερεύσεις/ 60€ για 3 διανυκτερεύσεις – η τιμή αυτή ισχύει για τις πρώτες έξι συμμετοχές).

Η κουζίνα του χώρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα για μαγείρεμα.

Υπάρχει συνεργασία με κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων για καλύτερη τιμή.

Με τη δήλωση συμμετοχής προκαταβάλλεται το ποσό των 80€ στους λογαριασμούς που θα σας δοθούν.

Λίγα λόγια για το ψυχόδραμα:

Το ψυχόδραμα ανήκει στο χώρο της ψυχοθεραπείας και είναι κατά βάση μία ομαδική μέθοδος ανάπτυξης της προσωπικότητας. Ετυμολογικά, βγαίνει από την ψυχή και το δράμα, δηλαδή η δράση της ψυχής. Χρησιμοποιεί κάποια στοιχεία από το θέατρο σαν εργαλεία κυρίως ώστε να επιτύχει την διεύρυνση και την ανάπτυξη της προσωπικότητας.

Στο ψυχόδραμα, δημιουργείται ένας χώρος, όπου μπορούμε να γνωριστούμε και να έρθουμε κοντά ανακαλύπτοντας αυτά που μας ενώνουν. Ο στόχος μας είναι να μοιραστούμε και να χωρέσουμε όλοι μαζί, και με αφορμή την διαφορετικότητα μας να φτάσουμε στα κοινά μας σημεία και να τα αγκαλιάσουμε!

Το ψυχόδραμα και κυρίως η ομάδα είναι ένας τρόπος να δημιουργήσουμε μία άλλη μορφή οικογένειας, να δημιουργήσουμε μία αίσθηση ασφάλειας, μοιράσματος και «ανήκειν». Το ψυχόδραμα είναι ένας τρόπος να σχετιζόμαστε διαφορετικά με τον εαυτό μας, τους άλλους και τη ζωή,  μία μέθοδος για μία πιο συνεργατική και ανθρώπινη επικοινωνία.

Από το πρίσμα μιας βιωματικής εμπειρίας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Ψυχόδραμα είναι ένα πλεούμενο, που σε ταξιδεύει σε άγνωστες διαδρομές χωρίς χάρτες και πυξίδα. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φορτώσεις τις αποσκευές σου, να πάρεις θέση μαζί με τους άλλους κωπηλάτες και να αφεθείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της δικής σου ατομικότητας. Η διαδρομή άγνωστη, ο καιρός απρόβλεπτος. Ο ρυθμός που θα τραβάς κουπί θα εναλλάσσετε, θα βρεις άσχημο καιρό, μα θα βρεις και μπουνάτσες. Κράτα γερά το κουπί, άκου, αφουγκράσου, άγγιξε. Δες με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορείς να κωπηλατείς. Κι όταν το πλεούμενο πιάνει λιμάνι άσε το κουπί και περιπλανήσου στον καινούργιο τόπο μέχρι να ξαναεπιβιβαστείς για νέες περιπλανήσεις.

Ένα ταξίδι είναι η ζωή και εμείς ταξιδιάρες ψυχές που σαλπάρουν

Exit mobile version